• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Gårdagens hoppträning

  Säsongens första hoppträning är avklarad - och som jag längtat! Jag var så sugen och taggad men ändå en lite, lite nervös nästan. Grejen är ju att Aleccis varit rätt het den senaste tiden och vårt samspel har varit ganska långt ifrån klockrent. Och jag vill ju rida bra på träningen så vi får ut så mycket som möjligt av den. Jag hade egentligen inte tänkt att dra den långa versionen, men eftersom jag vet att minst en hemskt gärna vill ha en version med extra, extra allt (HAHA ;) ) så får jag väl krysta ut så mycket som möjligt.
   
  Vi hoppade bana med långa anridningar, för att träna ögat, och en distans, 21,5 m - fem galoppsprång. Nu är ju banan nästan mer kvadratiskt än rektangulär, men vi började med att hoppa fram på ett räcke med galoppbom som stod i mitten på kortsidan. Två språng var, därefter fortsatte vi över en oxer i mitten på långsidan. Därefter byggde vi på ytterligare och kom på ett, två samt ett räcke på diagonalen. Där fuskade jag först och lät Aleccis hoppa och landa lite snett och vika av vänster i landningen. Nästa gång var jag noggrannare och hon hoppade och landade rakare. Efter räcket byggde vi på både distansen räcke-räcke på andra långsidan samt en kombination räcke-oxer på den andra diagonalen. Denna bana hoppade vi en gång, och sedan avslutade vi över hinder på 110-120 cm. Då fortsatte vi höger efter kombinationen och hoppade räcket (på diagonalen, även nr 3) åt andra hållet, och tog sedan oxern på långsidan (även nr 2) och avslutade över räcket (även nr 1) även dem då "bakifrån".
   
  En liten "uppvärmning" (inför hösten) där det märktes att han ville kolla av oss och hästarnas form efter sommaren. Han sa att Aleccis hoppade rent och fint, men har återigen börjat hoppa lite för snabbt över hindren. Detta vet jag om och tycker är tråkigt, men tyvärr "blev det så" efter hennes båda vilor + igångsättningar som gjort henne vääldigt hoppsugen - och jag har inte löst det på ett lugnt sätt, utan "besvarat" henne genom att mer eller mindre hänga med, och sedan nu då försöka återfå lugnet och kontrollen = ridningen har blivit av och på, ryckig och stressad.
   
  Men ganska tidigt in i träningen viftar Lasse med sitt trollspö, säger de magiska orden *hokuspokus* (eller, översatt till svenska; "medverka - inte motverka", "lugn" och "andas"). Rent konkret betydde det att jag släppte ett-två hekto (höhö, köpte två hekto medwurst häromdagen och jämför med det HAHA) i tyglarna och försökte "jobba med", istället för "jobba emot". Låter förjävla enkelt alltså ;)
   
  Hästapållen var GULD! Relativt lugn, kanonkänsla och hon var finare än hon varit på flera månader! *emoji med hjärtanögon* :D Supernöjd med henne <3
   
  Däremot finns det ett problem som Lasse direkt satte fingret på. Egentligen något jag vet om och som jag alltid jobbat med, men som jag lyckats glömma bort igen. Jag berättade om vår 120 debut som gick skit och ba; "många höga hinder på raken får mig att fega ur". Lasse: "det är för att du kommer upp för sent efter hindren och när det är distanser är du uppe så sent att du bara hinner se att du inte hinner kunnde påverka och ser bara att det kommer skita sig. Du måste komma upp tidigare - detta gör de genom att bli starkare i bålen; så börja träna situps". (Obs; fritt citerat då jag inte minns ordagrant men typ så)  Ja, jag MÅSTE lära mig att komma tillbaka snabbare efter hinder. Och från och med nu ska det situps:as så det står härliga till! (Och så måste jag sluta kasta fram mitt överliv över hindren..!)
   


  Kommentarer
  Thessan

  Borde jag känna mig omkriven? ;)

  Fan fick du in fem på den distansen? Vi gick på fyra, tror Lasse gav upp hoppet "Hon gick på fyra, men de va fyra jämna så de e okej" haha!

  Ni e så grymma! 120 fan inte dålig första träningen!!! Återigen imponerad!
  Du kan ju va självkritisk och sen träna vidare, jag blir ju bara sur och straffar mig själv, lär mig!

  Svar: Ja, det fick vi! Utan att det var supersvårt, eller ja, lite ojämna språng men vi fick in fem :D
  Njae, jag är rätt lat också och skiter i vilket. Släpper det och tar nya tag ;) Du tar ju faktiskt tag i dina problem! :O
  vinna.blogg.se

  2015-08-26 @ 21:20:43 | URL: http://nissep.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.