• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Dressyr-Aleccis och ridplan

  Jag hade lite flyt minsann, måste jag säga. Min planering av hur Aleccis skulle gå i veckan var hoppa på måndag och kolla om det skulle gå att dressyrträna på tisdag. Men vi fick inte alls till det med att få till en dressyrträning, utan det enda som fungerade för båda var måndag. Så jag kastade om dagarna och Aleccis får hoppa imorgon istället. Några timmar senare meddelas det att hoppträningarna (äntligen!) börjar igen och inte nog med det, utan roligt nog just i morgon! Så då var det en himla tur att vi inte hoppade idag och tänkte dressyra imorgon, haha.
   
  Så i förmiddags åkte vi alltså iväg för att träna dressyr. Aleccis var jättefin! Fin från början till slutet, förutom i högergaloppen där det blev lite strul (men det är vår svåra galopp dessutom), så försökte rida igenom det men det gick typ inte. Bröt av till trav, la några volter, och så ny höger galopp. Då bara släppte det! Hon var såååå fin! En fröjd att åka runt på och det var riktigt roligt att träna dressyr. (Say whaaat?! Vad hände där liksom? HAHA!)
   
  Därefter åkte jag runt på Lillis en stund hemma. Skogen och byn, han var fin och vår runda var dressyr- och bus (som i inte-så-seriöst-men-inte-oansvarigt)-influerat. Därefter red jag Pärla runt byn bara.
   
  Min kväll har sedan bestått av tvätt och till och med lite matlagning. #vuxenpoäng
   
   
  Resten av veckan ser ut såhär (för Aleccis):
  Tisdag: hoppträning
  Onsdag: jogg ute i alla gångarter (eller vila beroende på om jag är död efter jobbet)
  Torsdag: dressyr
  Fredag: jogg + känna igenom några varv
  Lördag: pay & cross
  Söndag: reg. Aneby
   
  Pärla ska vila ett par dagar (tis och ons), men går tors och fre. Lill går tis, tors och fre. Det blir svintidig uppstigning på fredag då jag ska iväg till Trailer Trucking Festival, men ska försöka rida alla innan. Brodda Aleccis ska jag också göra - hade gärna gjort det på fredag, men tror inte jag hinner det och jag vill ha det absolut stressfritt när jag broddar eftersom jag, milt uttryck, HATAR det, haha. Försöker nynna och tralla för att hålla humöret uppe ;) Men då det börjar rätt sent på lördag hinner jag i värsta fall göra det innan vi åker.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.