• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Böld vs utomhussäsong 1-0

  I måndags när jag skulle hämta in min kära bruna häst för en ridtur så stod hon på tre ben samt stöttade bara med tån i marken med det fjärde. Panik! Försökte saka med säkert släpa in min stackars häst och tempade. Veterinären jobbade för tre såhär i semestertider (stackars henne, shit vad hon hade fullt upp!), och kunde komma först runt kl 19 på kvällen.
   
  Hovböld eller hovbensfraktur, var hennes första tanke. Sulblödning och böld under mognad löd domen. Gips och boxvila. Hon blev bättre jättefort och i fredags fick hon på sig skon igen, men denna gång med en sula. Innan dess visade hon fortfarande lite ömhet där bölden var, så hovslagaren kunde skära upp lite till och där var den! Sedan alltså sula och sko på, och hästen gick ute igen. Jag tog ut henne för att checka av igår och idag har vi dressyrat lite för att ytterligare checka av.
   
  Hon känns kanon - tills ibland när det blir extra snäva svänger i trav i vänster varv, inte "normala" svängar. Jag vet inte om det kan finnas ytterligare böldskräp kvar eller om det är pga hålet som är fyllt med gips. Ska undersöka detta genom att höra mig för. Men det är så lite - dock så finns det ju där och då ska det självklart lösas. I övrigt känns hon pigg, glad och fräsch. Jävla böldhelvete till att bråka...
   
  Vår utomhussäsong har inte alls blivit som tänkt... Bara skit och halt, och igångsättning och en jävla massa strykningar konstant. Jag har aldrig behövt stryka oss så mycket totalt genom alla år jag tävlat, som jag gjort bara de senaste månaderna. Blööö. Men hästen är givetvis viktigast (underförstått) det är bara jävligt surt att bli avbruten hela jävla tiden när man tränar, siktar och försöker. Livet med levande "redskap" <3
   
   


  Kommentarer
  Emma

  Usch det suger verkligen. Har behövt stryka jag med för bölder och lymfangit, sånt dom kan få en annan gång på året tycker jag :P

  Svar: Ja, gärna slasktider när det dessutom är mörkt dygnet runt. Då är det lite mer motiverande med sådan skit :P
  vinna.blogg.se

  2015-08-03 @ 09:16:16 | URL: http://xoffbeat.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.