• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Bästa joggen!

  Idag börjar två nattveckor, vilket innebär ridning innan dess. Men först var det besök hos tandläkaren - fortfarande inga hål, och då kan jag fortsätta räkna mitt hål-fri-rekord. Just nu är vi uppe i 24 år som hålfri. Rätt gött - och jag har med andra ord inga som helst bekymmer med att gå till tandläkaren. Det är varken dyrt eller psykiskt jobbigt. :)
   
  Lillis var först ut! Byn först och sedan en sväng dressyr. Känner att det är dags att trappa upp lite till och först kändes han väldigt... valpig, vinglig och ostadig. Men efter några varv när han själv förstått vad det handlade om så blev han riktigt trevlig! Fortfarande valpig och vinglig emellanåt, men lite stadigare i alla fall.
   
  Därefter tog jag ut Aleccis på en joggingtur lugnt och fint i alla gångarter efter gårdagens tävling. Förväntningarna kan aldrig vara superhöga när man "bara" tänkt jogga den där hästen, för det är lätt hänt att det inte bara blir en "lugn jogg" utan det finns tendenser för att hästen till träna kondition och att vi lätt hamnar i någon tråkig dragkamp. Men inte idag! Shit vad fin hon var! Idag var hon lugn och fin genom hela passet, så vi kunde hålla oss till den där joggingen <3 Underbara häst! Till och med högergaloppen var avslappnad och hon kom till ro! ALLTSÅ! :') Så glad över så lite. Men det är så nyttigt att kunna rulla runt lite med och inte alltid behöva ha delade åsikter om vad vi ska sysselsätta oss med mellan träd och grusvägarna. Lite drog hon faktiskt på en gång i högergaloppen, men då gjorde jag bara en halt och så började vi om. Då satt den. Trots att det var vid den helvetiska hem-backen där hon ALLTID är svinjobbig och ska dra iväg. Men inte idag. Lugn och fin, rund och kom till ro. Guld att sitta på!
   
  Nu kokar potatisarna, fisken är i ugnen och den kalla såsen står i kylen. Snart är det dags för jobb och jag ska, under de längre transportsträckorna, fortsätta lyssna på talboken jag lånat från biblioteket.
   
  Båda bläsarna efter dagens respektive arbete.
     Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.