• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat regional Eksjö med Aleccis (12/4)

  Det var lite i valet och kvalet om det skulle bli någon tävling i söndags eller inte. Hon var märkligt, väldigt, väldigt lätt oren då och då några dagar innan. Inte i skritt, inte i galopp, inte nedför, inte på plant underlag, inte på mjukt underlag, inte på böjt spår - men i lätt uppförslut tog hon vissa markerande steg i trav. Torra, kalla ben helt utan konstigheter. Hittade ingenting alls hur mycket jag än visiterade, tills jag fann ett "blåmärke" vid en söm. Rådfrågade och japp, den var med stor sannolikhet boven i dramat. Drog ut sömmen och fick väl mer eller mindre jackpot direkt - för hon gav en reaktion när jag började dra i den. Fick ut den och fick i uppgift att även lätta på trycket så jag gjorde så gott jag kunde med de verktygen jag hade till hands. Dagen efter var hon helt och hållet ren. Så jag gjorde så att jag åkte till Eksjö ändå. Det är ju så nära att det inte gör så mycket om man åker i "onödan", och dessutom var det regional = veterinärbesiktning, så det kändes rimligt då hon ju var sig själv igen.
   
  110 cm bed A:0/A:0
  På framhoppningen var hon kanon i början - eller nja, ännu mer! Hon var supertaggad och drog som en tok till hindren. Sen bytte hon taktik; drog fortfarande fullt, men drog bredvid. Hoppade igen och tänkte redan där att vi struntar i 120. Vi går in i 110;n och så känner jag bara på henne. Därför red jag väldigt passivt och med "svag vilja". Mer eller mindre frågande ridning. Mot första så gjorde hon som hon gör när hon tänker vägra - nämligen drar på för fullt och jag kände kanske 10-15 m ifrån att det gäller att rädda direkt. Höll om allt vad jag kunde, gav stöd, och när jag kände att det kunde gå så la jag på en lätt smackning. Sen var vi igång. Jävlarrr vilken hetsig runda, haha. Den var inte så snabb och det kändes såhär mer eller mindre hela tiden:
   
   
  Tvåan kändes bra, linjen tre-fyr var rätt spännande, haha, och femman var den största svårigheten för oss; båge. Med svårhanterad ytterbog är det en stor svårighet, så jag försökte hålla ut lite och ge oss plats. Den gick över förväntan och då kände jag typ att vi vunnit och kunde åka hem. Men vi fortsatte och tog sex a-b, sedan var det trångt på sex galoppsprång till sjunde hindret som var ett räcke. Vissa red på fem, men jag ville sätta den på sex i och med att det var ett räcke. Det blev 5,5 trots att jag försökte hålla igen. Åttan gick bra, första i omhoppningen gick med bra; kombination 9 a-b, sedan var det fem fram till ett räcke men där var jag helt passiv och lät henne ta av på fyra med fallande bom som följd. Elvan och tolvan gick bra, men mot trettonde hindret, sista, så tappade jag ytterbogen och då var det mer eller mindre kört. Fick inte över henne, men red noggrant och balanserat mot det när vi var uteslutna och fick då det bästa språnget på hela rundan! Helt fantastisk känsla över det hindret faktiskt, och det är ju ändå huvudsaken. 0+ute.
   
  I och med att hon inte kändes helt hundra och att jag vet varför, så strök jag 1,20-debuten och så skjuter vi fram den lite. Jag är sååå tacksam över henne och att hon ställde upp för mig, trots dålig ridning och hetsigt... allt. Hon är så snäll och fantastisk på alla sätt och vis. Älskade häst <3 Nu ska hon få vila några dagar, för att vara på den säkra sidan.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.