• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat lokal debut i Lenhovda med Lillis (11/4)

  Jag packade in min lilla ponny, plockade upp mor, mötte upp Mutti på plats - och ja, sen var vi redo för att se hur han skulle "tackla" den för dagen nya uppgiften.
   
  Mamma fick hålla honom (dvs parkera sin fot under hans, till exempel) och följa med i ena tygeländen när han gick runt och kollade läget. Skoja, han var faktiskt mycket bättre denna gång än sist (Bratteborg) och gnäggade inte en enda gång(!). Men visst var han nyfiken och full med självförtroende när han ville upptäcka tävlingsplatsen. Mamma sa efter en stund; "han är nog rätt lättsåld... men frågan är hur lång tid det tar innan du får tillbaka honom" HAHAHAHAHAH, alltså, AHHAHAHAHAHA! Så sant, han är charmig, snäll och väldigt söt - men otroligt intensiv (vilket, återigen, är en kanonegenskap när man sitter på!). Jag skrattade gott när jag gjorde i ordning honom, för han är ju långt ifrån lika världsvan och uppfostrad som Aleccis. Men visst skötte han sig! Absolut. Det var ju snarare att han var uppmärksam på annat och inte ville missa något spännande som hände runt omkring. Några gånger till så lär han förstå helt och hållet vad det handlar om. Med tanke på den förbättring det blev från BRS till LHK på bara en vecka. (Y) Sen är han ju ungponny och nyfiken, men det ingår ju och självklart får han vara det.
   
  Lokal debut, LD bed A/Clear Round
  På framhoppningen var han först skeptisk och tittig, innan han förstod vad det handlade om. Det tog lite längre tid dock här, än sist, men sen flöt det på bra. Han hoppar väl, luftigt och ofta genom hela kroppen. På banan tog vi tid på oss för att låta honom kolla omkring så gott det gick. Tidigare har han ju gått två starter på P&J och då har han fått trava och ta sig över ett hinder i taget i lugn och ro, medan jag satt högre press och större krav på hastighet = galopp i andra - vilket, som synes eftersom jag lagt ut filmer, fungerat riktigt bra. Men denna gång var det bara en start som gällde och jag var öppen för förslag om han ville trava över möjligtvis första, kanske andra hindret, men sedan tänkte jag be om galopp. Istället kändes galopp inte orimligt, och vi satte galopp mot första hindret. Det blev en miss, inte direkt avståndsmiss, men han ville hinna kolla till och då blev språnget rätt kasst, men han tog oss över och jag hann, tack och lov, grabba tag i manen så jag drog honom inte i munnen (även om det ser ut så). Sen måste jag ge honom en eloge för hinder två, tre, fyra, fem och sex som flöt på riktigt bra. Till sjunde var jag ofokuserad på vägen och tänkte mer på att byta galopp, så jag lät honom tyvärr flyta ut och red riktigt dåligt där (som jag tar på mig), men han kravlade oss över även där. Felfri debut!
   
  Mellan hinder två och tre var det fem galoppsprång och mellan hinder fyra och fem var det sju galoppsprång på båge. Jag stegade för att veta, men räknade inte med att på blodigt allvar rida på dem. Man kan ju aldrig veta. Det kan vingla, bli trav eller att bjudningen störs - men så bara sätter han dem! Båda två! Det gjorde nog nästan mig gladast faktiskt, för det är ju nästan överkurs, haha. Klart han ska gå på rätt antal galoppsprång, men herregud, det är tredje gången han är inne på en bana med hinder som är tänkta att hoppas över i en viss ordning. En sak i taget liksom, men icke - han lever efter; "Kör, bara kööör!" (Y)
   
   

  Dessutom är han som vanligt världens smidigaste att ha med sig där bak i transporten. Lite otålig bara när man är i närheten och han har lärt sig att det är dags att få komma ut. Annars står han tyst och snällt och väntar.


  Kommentarer
  Emma

  Så sjukt söt! Säg till om han ska tävla nåt i närheten här :)

  Svar: Jao, ska du till Eksjö? :)
  vinna.blogg.se

  2015-04-16 @ 11:51:20 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.