• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Lediga timmar

  Jag har precis haft några lediga timmar och bara gjort... ingenting! Bara slösurfat runt och läst lite. Helt utan tid att passa - och inte nog med det, jag har till och med förberett kvällens roligaste grej; äta ostkaka! Grädden är vispad och jag är till och med nyduschad (haha), och precis nyss startat ugnen, och som sagt, två fria helt lediga timmar. Det är nästan så jag blir lite rörd och tårögd, haha.
   
  Ärligt talat. Jag börjar förstå. När de sa detta på radion: "Alla som andas mer än 15 ggr/min är stressade" och allra helst ska man klara sig på 6(!) andetag på en minut. Helt sinnessjukt! Jag andas nog 15 ggr/sekund ibland. Då fattade jag, det spelar ingen roll hur mycket jag försöker påstå att jag inte är stressad. För jag är så inrutad i att hinna så mycket som möjligt hela tiden. Effektivisera. Jag har riktigt, riktigt dåligt närminne. När jag pratar med nära och kära så upprepar jag mig gång på gång och minns inte vad jag sagt eller inte, osv. Jag kommer inte ihåg saker folk säger till mig, fast att jag lyssnar. Och det är faktiskt allra värst. Men samtidigt... Jag vill inte ändra hur jag lever, jag vill ha det fullt, tiden ska fyllas och jag vill hinna med så himla mycket hela tiden. Lovar, och lovar, och lovar. Vrider och vänder och planerar. En dag såg min dag ut såhär:
   
  07.00 ringde klockan
  08.00-12.00 stallet (var klar strax efter 12 rida+rida+köra)
  12.30 hämta kompis
  13.00-16.00 leka med kompis + hinna äta
  Stresa i mat för att lovat annan kompis att hjälpa till att lasta häst kl 14.30 (var där 14.45)
  17.00 ringa tjej som bokat tid för lastträning
  16.30 ringa tjej och fråga om kompis får följa med
  17.00-19.30 lastträna mm
  20.00 varm choklad och sockerchock i form av kakor
  21/22 köra hem kompis.
   
  Det här är alltså jag som tagit på mig alldeles för mycket, och sedan dessutom VILL hinna leka med kompis och alltså är en sådan fantastisk vän (eller...) att jag tar med kompis på mina "uppdrag". Ja herregud, och detta var alltså en dag. En "ledig" dag. Ledig från mjölkbilen alltså ;)
   
  Men! Här är det vrålviktiga men:et. Jag klagar inte, för jag tål inte att inte ha något planerat. Problemet är snarare att jag 1. är tidsoptimist och 2. lovar alldeles för mycket och 3. tror att jag ska hålla. Nu vet jag det. Jag är härmed medveten om att jag är kroniskt stressad. Min plan är följanade: två hästar pallar jag, och så älsklingsjobbet och så gubben då, men sen börjar det krocka. Fast, jag planerar ändå inte förändringar. Time will tell.
   
  Det sjuka är att jag ramlade in på heeelt fel spår egentligen. För poängen var denna: JAG HAR FÅTT TVÅ LEDIGA TIMMAR ÖVER SOM JAG UPPSKATTAR JÄTTEMYCKET och när jag famlade runt på bl a youtube ramlade jag över detta klipp. Jag blir så provocerad! Såg även klippet med hissvåld, alltså åååh! Vad är det för fel på folk?! Till och med jag hade sagt ifrån om någon blev illa behandlad (hissfilmen) och lånat ut mobilen om någon behövde ringa ett skitviktigt samtal osv - och jag är ändå född elak! Vafan, en av mina roligaste hobbyer är att skälla ut telefonförsäljare, men civilkurage, hallå eller? Det borde för fan vara lag på det.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.