• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Vardagsdressyrfilm

  Sådär! En sak jag märkte var att jag nog blev svag = icke följsam = stel = handen följde med överkroppens rörelse och var inte stilla = Aleccis sa att det inte var trevligt. När jag sedan mjuknade och blev stadig tyckte hon det blev trevligare igen. Men vi har tusen saker att träna mer på, men jag måste ändå säga att jag är nöjd med oss. Vi brukar inte vara så här bra ;) Haha, och dessutom inte med vanligt tredelat, anatomiskt bett. Så skönt att jag börjar bli tryggare med det, för jag VILL ju kunna ha det som standardbett och jag har varit motiverad till att jobba hårt mot det målet nu de senaste veckorna. Men det är en sak att vara på LP, och en annan sak att rida ute.
   
  Det jag egentligen ville ha sagt med detta var att jag är motiverad till att rida mer dressyr och skulle gärna vilja ha mer, rent konkreta tips. Här är allt som blev filmat idag, jag red lite till men minnet tog slut. Så, släng iväg lite tips! Jag tål kritik och vill ju bli bättre. Då kan man inte bara vara nöjd och tro man är bäst = bara vilja bli hyllad osv. Så som sagt, och förresten; pedagogiska tips (så jag fattar) är att föredra. :)
   


  Kommentarer
  Emma

  Den formen ni uppnått ser stadig ut, bravo! Tycker att hon trippar fram mer än travar dock, skulle personligen jobbat med övertramp där först och främst. Förstår att det är svårt med en så pigg och laddad häst men känns som att hon kan ta bra mycket större kliv med bak utan att det går snabbare, bara mer engagemang och aktivitet. Galoppen ser bättre ut i det perspektivet jag tänker nu men kan bli ännu bättre där med.
  Kul att bettet börjar funka mer och mer! Klart ni ska starta dressyr med! Hur ska hon annars bli fälttävlanshäst? ;)

  Svar: Tack för tipset! Ja, det kändes lugnare än det ser ut, för det ser fortfarande väldigt stressat ut. Jag vill också ha mer engagemang/energi men där kommer fegheten in för när hon ändå kändes såhär "lugn" så vågade jag inte hålla om. Det känns som om så snart jag känner mig tryggare och litar på att hon fixar det (inte springer ifrån mig), så kan jag nog hålla om mer så får vi se om hon "tål" det. Ja, haha, det är ju nackdelen: att det är dressyr i fälttävlan ;)
  vinna.blogg.se

  2014-09-02 @ 22:41:29 | URL: http://xoffbeat.blogg.se
  Emma

  Funkar det inte att hålla i mer och hålla om mer då? Kanske konstig fråga för det vill man ju inte men stödet kan ju behövas i "övergångsfasen" eller vad man ska säga.. Eller blir det dragkamp?
  Blir sugen på att rida henne när jag ser denna filmen, haha vet inte varför!

  Svar: Dragkamp (; Och så blir jag lätt urdragen från sadeln ^^Du är så välkommen! Så långt är det inte till Vetlanda ;)
  vinna.blogg.se

  2014-09-04 @ 20:32:38 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.