• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Tisdagens hoppträning

  Ja, alltså. Nu räcker det. Så enkelt är det bara. Jag har ett enoooormt problem. Under de senaste åren har jag fått världens sämsta ovana och det är att jag sitter som, Lasses ord; "en gammal gubbe" och ja, det är inte för att han säger att jag ska räta upp mig som jag känner att det är asdags att ta tag i det utan faktiskt för att jag 1. får ont i ryggen 2. sitter ostadigt = halvvägs av, och helt av så fort hästen råkar ta ett snedsteg typ, 3. om (gällande Aleecis, läs "när") hästen faller inåt i svängarna kan jag inte använda innerskänkeln så då vinglar vi vidare. Och så är det skitfult, och ja, som sagt opraktiskt och dååååligt.
   
  Förutom det så hade jag fullt sjå att hålla farten uppe med S, som jag lånade till första gruppen. Men vi var så nöjda ändå! Det var mycket att ta in för en bäbis. Massa hästar och dessutom i rörelse och även hinder, bommar och alla stöd man inte ska springa på. Någon gång ska ju vara första gången. :)
   
  Aleccis, som ju är "tyngre" än S, kändes jättetung att rida direkt efteråt, haha. Och jag hittade ingen ridning. Eller hon var annorlunda på framridningen. Först undrade jag om hon ens var ren för det var så annolrunda, men jag tror ärligt talat att hon kändes "bättre" (när jag vant mig) och det kan ju mycket väl berott på ET:ns besök på förmiddagen. Men själva hoppningen kändes sådär. Vi har haft betydligt bättre pass. Den enstaka oxern gick hon jättefint på, men bommarna snubblade vi över och de tre hindren med 10 m, två korta språng mellan varje, fick jag inte till öht. Räknar ju tyvärr med att hon ska dra iväg och då vill jag "fånga henne" snabbt vilket istället ger icke följsamma händer och att jag kommer i bakvikt för att jag vill ner i sadeln snabbt efteråt. Vi tog det försiktigt, återigen eftersom hon blivit behandlad några timmar tidigare, och avslutade innan de andra växlade upp för slutspurten. Men det kändes ändå okej. En relativt dålig träning, men det ingår ju. Och just tekniska grejer (även om detta inte var jätteavancerat) är ju absolut en av våra största svagheter. Huvudsaken är att jag älskar min häst, och det gör jag <3 :)
     Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.