• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Senaste dagarna

  I fredags försökte vi dressyra igen, med mer tryck. Jag och Aleccis alltså. Det var svårt och jag känner av mina brister väldigt tydligt, och då är det framförallt de mentala jag pratar om. Jag skulle verkligen behöva en tränare just för att bli pushad i precis rätt stund. Funderar litegrann på vart jag ska vända mig för att hitta en dressyrtränare som har delvis samma syn som jag (och som måste finnas i närheten - vilket inte alltid är helt lätt).
   
  I lördags red jag Pärla. Barbacka i solen. Mmm! Vi hade det så mysigt. Skrittade fram länge, och galopperade sedan några vändor på en äng i lagom tempo. Red sedan en sväng i byn också innan vi red hem igen. Älgflugorna är aggressiva och Pärla viftade kraftigt med svansen när vi skrittade av, så jag satte mig helt enkelt bakåfram och började min jakt på älgflugor. Satt två tredjedelar av avskrittningen bakåfram och ja, Pärla är ju Pärla så det var inget som helst annorlunda mot om jag hade suttit åt rätt håll.
   
  Idag red jag fram Aleccis borta vid oljetorpet och värmde upp på volt och med skänkelvikningar. Sen hoppade vi linjen, av mina skogshinder, men inte så många gånger för hon var så jääävla på och blev väldigt svettig och flåsig med pälsen och i värmen och dessutom när hon inte kunde ta det lite lugnt. Så några gånger fram och tillbaka tog vi innan jag galopperade henne lite lugnare en kort stund, travade av och skrittade sedan av henne. Känslan var okej, men jag måste lära mig att lägga massa mer fokus på mina skänklar. "Släpper" jag fokuset på dem så dyker jag rejält efter hindren och har inte en chans att få plats mellan hindren, dessutom är det lättare för henne att studsa ur mig ur sadeln i anridningen. Så det är lite jag inte får glömma bort och då framförallt när vi ska hoppa linjer.
   
   
  Lillis ser större ut än Pärla, haha, men det är för att Pärla är så lågställd.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.