• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat lokal hopptävling i Oskarshamns RK med Aleccis

  Det började väl hyfsat. Hon var så lugn och fin, lyssnade kanon och vi klev över hindren på framhoppningen utan problem. Men det var väl just det vi gjorde. Klev över. Och det gick ju bra så länge det bara var ett hinder i taget.
   
  100 cm A:0/A:0
  Jag var för passiv. Detta i kombination med att jag var tvungen att köpa nya tyglar (de gamla gick sönder där de redan var halvt avbitna) och då blev det ett par tunna jävlar. Jag vågade knappt ta i dem... Vågade inte ge Aleccis något stöd alls och att varken har någon tryck/framåttänk och dessutom helt utan något som helst stöd i framförallt skänklar men inte heller handen så gick det inte. Hon vek av redan innan första. Sen andra. Sen gick det bättre med tre, fyra och fem, men längre än till sexan kom vi inte. Så jävla surt. Vi har ju slutat vägra ut oss... Trodde jag. Uteslutna alltså, vilken överraskning.
   
  Bestämde mig snabbt för att prova att RIDA i nästa klass sen. Red fram längre, bad om skänkelvikningar och en hel del tempoväxlingar i galopp - hon var ju riktigt lydig! Balansen fanns där och jag satte mer tryck i henne vilket ledde till att jag automatiskt kunde ge normalt stöd även med händerna. Tänkte mer framåt på framhoppningen och jävlar vad hon hoppar! Kändes hundra gånger bättre än för en stund sedan.
   
  110 cm A:0/A:0
  Vinglade till mot ettan men struntade i det och höll om men la på lite lätt smack. Den magiska smackningen. Att jag inte tänker på den när jag sitter och mesar?! Aja, det flöt på riktigt bra, hinder efter hinder. Ettan - tvåan var bruten linje oxer-räcke, över trean som var en oxer lite rakare i mitten av banan, nästan som på diagonalen, mot staketet men tillbaka mot fyran som stod diagonalt som att man genar i ett hörn, typ. Båge till kombin räcke-räcke som var hinder fem a och b. Långsidan bestod av två hinder, ett räcke och en oxer, med nummer sex och sju, sväng tillbaka vänster över åttan, det sista hindret i grundomgången. Så långt gick det hur bra som helst. Det kändes sådär "lätt" som det gör när vi försöker kriga tillsammans, även om det inte alltid är hållbart i resultatlistan, men känslan är bra och i det läget rider jag verkligen MIN Aleccis. Det är ju då vi båda egentligen trivs allra bäst. Åttan-nian var i sin tur även en bruten linje och där tabbade jag mig. Jag vet inte riktigt vad jag gjorde fel först, men har funderat lite och tror jag helt enkelt "safe:ade" för mycket och glömde lägga om benen när jag ville hålla tillbaka henne lite. Fick göra en volt och när jag gick banan tänkte jag rida innanför till tian, och smita innanför även till elvan, som ledde via en linje till tolvan och avsluta med att gå utanför till sista då det skulle bli alldeles för snävt för Aleccis. Hon vill inte hoppa hindren så snett. Så efter volten red jag som planerat. Hon var såå jävla fin! Alla vägar bara satt! Hon tog lägena och det gick så himla bra. Därför tänkte jag att vafan, vi passar på att "träna", vi har ju ändå inget att förlora (eftersom vi redan sumpat chanserna), så jag vände upp innanför på den sista oxern och döm om min förvåning när Aleccis bjuder och hoppar som om det är det mest naturliga i hela världen! Var så jävla glad när jag red i mål. Jag gjorde bort mig totalt och tar givetvis på mig del helt och hållet. Men vi fick en sådan fantastisk känsla! Fina, fina hästen! :') Tråkigt nog drog vi visst på oss hela 4 tidsfel (?! trodde inte vi tog så lång tid på oss, och definitivt inte då vi red snabbt sedan, men det är svårt att döma det när man är uppe i varv), så resultatmässigt blev det en 0+8 fels runda.
   
  Sen är det klart att besvikelsen och jävulen kommer fram när man ser resultatlistan och det hade blivit placering om jag inte hade misskött mig och förstört för oss. För alla dubbelnollor blev placerade samt en fyrfelare i omhoppningen. Så fanihelvetesjävlaskit att jag inte bara kunde hålla ihop det, men den känslan får inte ta över att det faktiskt kändes riktigt, riktigt bra förutom just missen. Skönt att avsluta bra i alla fall.
   
  Från och med nu ska jag inte mesa i fler starter. Nu räcker det fan! Går det ovanligt lugnt så kommer det inte hålla på banan. Dags att skärpa till sig. Två liknande missar på de två senaste tävlingarna. Det är då man blir så trött på sig själv. Att man aldrig lär sig!
   
  Eller hur var det nu:
   
  Jag och Aleccis åkte själva så inget finns dokumenterat.


  Kommentarer
  Emma Malm

  Surt att inte bli placerad men jag håller tummarna för er nästa gång!

  Svar: Lite småsurt, men så får man ju inte tänka egentligen :P
  vinna.blogg.se

  2014-09-14 @ 21:37:12 | URL: http://emmamalm.com/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.