• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Prestiglösa och glada

  Kände att jag ville lägga till lite om tävlingsplatsen vi var på i söndags - nämligen Oskarshamns RK. Jag har aldrig varit där tidigare, men blev verkligen positivt överraskad! Det var en hyfsat stor anläggning med två ridhus, ett 20x40 och ett 20x60 samt deras utebana på 40x80 (har jag för mig), riktigt fräsch lokal med stora toaletter, cafeteria och allt var handikappsanpassat (till och med två "hål" i väggen i cafeterian för handikappade/barn - guldstjärna!).
   
  Men det slutar inte där! Alla var så himla glada och trevliga. Nu gick jag ju mest för mig själv då jag åkte själv och inte kände någon, men de få jag pratade med var så positiva och ärligt trevliga. Helt prestigelöst och är det något jag älskar så är det prestiglösa människor. Då trivs jag!
   
  Sen måste jag bara lägga till en sak till. En vanlig startlista består till största del (eller helt) av tjejer/kvinnor i främst 20-25, men oftast ca 18-30, skulle jag säga. I alla fall på den nivå och de platser jag tävlat på. Men här var det ett ekipage som stack ut. En medelålders man var med och krigade med en snygg häst i välmatchad outfit (ni vet, sådan där flagg-schabrak med tillhörande huva i Storbritanniens färger). Vad jag antar var hans sambo (verkade så, men behöver ju inte vara det ^^) var hästskötare och stod nervöst och bet på naglarna medan han red. Med sig hade de sina(?) söner. Så häftigt och åååh, vad jag älskar att ALLA kan vara med i vår sport.
   
  Just det! En sak till. Jag gnäller ju ibland på framhoppningar och råkar man vara på väg åt samma håll så är det alltid någon som kniper ihop munnen och blänger trots att man ber om ursäkt (även om det inte ens behöver va någons specifikt "fel" utan bara en "dubbelbokning" av det spåret). Men här var alla så snälla. "Oj, förlåt nu råkade jag vara i vägen!" "Nej, nej! Det var mitt fel." Det var vad som hördes på framhoppningen. Trots att det var relativt litet, mycket rörelse och väldigt varmt med kvav luft så var stämningen mycket trevligare än den brukar vara  på tävlingar.
   
  Till sist vill jag även tacka funktionären på framhoppningen en gång till. En av ett par nackdelar med att åka själv är när man startar tidigt och inte har någon "naturlig" hästhållare med sig, utan det blir till att ragga ett handtag någonstans lagom till bangång. Jag siktade in mig på, och frågade, samma tjej båda gångerna och hon ställe så snällt upp. Då blir man glad, och tacksam. :)
   
  Det var inte dumt att åka österut på tävling! Jag trodde det skulle kännas långt och vara drygt att köra, men eftersom jag kör genom Målilla varje gång jag jobbar så känns den vägen rätt smidig, och då var det bara knappt halva kvar sen.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.