• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Okej, en gång för alla då

  Hur fasen får jag kort skärpedjup mina bilder? Jag har en Canon D3200 och originalobjektivet samt ett zoomobjektiv på typ 55-200 eller vad det nu heter. Men oavsett vad jag har för objektiv så borde jag väl kunna ändra i kameran så skärpedjupet blir kortare. Jag skulle gärna vilja ha rena, siffror. Typ IOS *siffror* och allt vad man nu kan välja och även exakt hur man gör på kameran; dvs vilken knapp man trycker på och vilken ratt man rattar på. Ser så mycket fina bilder, men mina egna blir tråkiga.
   
   
  Typ sån här info. Att man är bra pantad inom vissa områden alltså.
   


  Kommentarer
  Emma

  Den bilden du inte förstår är bländartalet, bländaren styr hur kort eller långt skärpedjupet blir. Ett lågt bländartal = stor bländare = kort skärpedjup = oskärpa i bakgrunden.
  För att uppnå detta måste du behärska kameran manuellt och ställa ner bländartalet, eller om kameran har en förinställd macro(närbild)inställning, så borde den funka så ungefär iallafall.
  Kan visa när jag kommer och rider din häst, även om jag inte är expert på Canon direkt ;)

  2014-09-05 @ 20:42:50 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/
  Theresia

  Ställ ratten uppe på kameran på läge A, sen så håller du in den lilla +/- knappen som finns uppe på kameran samt vrider på den lilla kommandonratten/tumhjulet. Ha ett så lågt tal som möjligt så blir det kortast skärpedjup.

  Sen även att tänka på om man vill ha kort skärpedjup är att zooma så mycket som möjligt samtidigt som man är så nära motivet som det går :)

  Svar: Tack! :D Har inte ens lagt märke till den där +/-knappen innan, haha. :)
  vinna.blogg.se

  2014-09-08 @ 10:43:17 | URL: http://sandahl.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.