• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Måndag efter dagpass

  Har jobbat dagpass idag och ska sova när som helst nu för att ladda inför ett nytt pass imorgon. Det är rätt skönt att jobba dag faktiskt, men det är så jävla svårt att avsluta dagen och lägga sig..!
   
  Red mina båda tanter efter jobbet. Pärla först. Kortaste "hela" rundan som går att rida när man inte vill rida i skogen (som är paxad av älgflugor, och då får dem ha den för sig själva - så gott det går i alla fall). Så byn fick det bli. Lång framskrittning på 25 minuter och sen trav och galopp runt byn och lite trav och galopp hemåt och sen avskrittning. Det är så sjukt. Sjukt tragiskt och ledsamt. Hon visar INGENTING. Hon rör sig rent, tar lika stora steg, symetriska rörelser (kände här och där på rumpan samt la min arm på korset sista biten när vi skrittade hem - bara för att försöka känna/hitta något avvikande som jag ev inte märkt från ryggen eller med synen). Inga "fynd". Och återigen gör hon gladeligen allt jag ber om, med positiv inställning och i hennes normala tempo. Gjorde lite skänkelvikningar och hon flyter sidvärtes så fint.
   
  Så, varför hon nu inte visar något/varför JAG inte hittat/märkt något kan bero på två saker:
  1. Hon har helt enkelt inte särskilt ont när hon rör sig på ett naturligt vis, dvs skrittar, travar och galopperar. Benen gör inget konstigt eller onaturligt. (Att bli skodd bak är ju en betydligt annorlunda rörelse/vinkel). Eller 2. Hon har sån jävla hög smärttröskel och eftersom hon är kallblod vill hon bli använd och därför kör hon på ändå. Oavsett vad kroppen säger. Och är det detta alternativ har hon antagligen gått med smärtan länge, länge och därför har jag inget märkt, möjligtvis att det dessutom kommit successivt.
   
  Jag misstänker anternativ två... :(
   
  Efteråt red jag Aleccis. I byn, och några varv på LP. Bara rulla lite för att hon ska få röra sig efter tävlingen igår och inför hoppträningen imorgon. Yes, det blir sådär mycket hoppning nu igen. Försökte få henne att slappna av och få ut halsen på henne. På LP gick hon kanon! I byn var hon lika spänd som vanligt, men det är rätt trevligt att kunna göra galoppombyte på beställning och utan att det blir sönderstressat bensprattel. :)
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.