• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Lillis håller på att lära sig att svänga ologiskt

  Igår red jag Lillis igen. Uppskattningsvis kanske sisådär omkring sjuttonde gången någonsin med ryttare. Nu är han så "välutbildad" (hahaha) så nu är han också fullfjädrad FB- och sms-häst. Bra va?! Långa tyglar och näsan i mobilen. Det allra, allra viktigaste steget i en unghästs utbildning.
   
  Nej men ärligt talat. Numera är det världens mest normala grej att sitta upp utanför stallet, rida ner och ta en runda i skogen/byn. Han kan det nu. Tar sig fram, även om han är lite tittig och allt är nytt. Men jag har längtat till dagens steg. Vi red ut på stubbåkern för att träna på att svänga lite. Han kan svänga, men han förstår inte varför han ska svänga. Så fort man ska någonstans, som att svänga i en korsning, eller svänga från något där han vill gå in (typ på stigar eller ängar, haha) fixar han det galant. Han förstår varför han ska svänga och han svänger perfekt. Men att rida runt på någon öppen yta och göra krumelurer typ, det har inte blivit så logiskt för grabben än. Men nu har vi provat det, och det gick man han är inte så vändbar, än. Han är dock lättlärd och väldigt öppen för förslag, så det kommer inte ta många gånger förrän vi kan börja rida runt och träna på lite mer vuxna saker och inte bara rida på tur när vi ska ut. Så det är hur han ligger till i vuxenlivet just nu. Fantastisk trevlig ponny att jobba med!
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.