• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Kalmar- och Jennie-häng (Y)

  Jag tänkte skriva lite om våra asroliga dagar i Kalmar/Nybro! En av mina allra bästa vänner Jennie har börjat studera i Kalmar och jag hjälpte till med flytten. Första dagen åkte vi ner och packade upp. Försökte leta säng, men det gick mindre bra, HAHA. Så det fick bli lite som det blev med rallybesök på Ikea för att ragga upp en resesäng. Inte riktigt som tänkt, men absolut sovbart i alla fall.
   
  Min syster och hennes kille (som pluggade i kalmar, hon flyttade in hos honom efter studenten) bodde i Kalmar men flyttade relativt nyligen, efter hans examen och min syster studerar numera i Göteborg. Ett par gånger har vi varit nere hos dem, men aldrig under sådana omständigheter att jag har "behövt" lära mig hur saker och ting ligger. Men jag kom ihåg att de någon gång nämnt något om att man måste köra mot Öland först (haha, stämmer säkert inte ens) för att komma på rätt väg osv när man ska därifrån sen. Min mobil är sämsta skiten som producerats så vi chansade och åkte runt lite för att försöka hitta rätt och komma hemåt till lägenheten igen. Vi skulle äta också, men hade inte planerat något direkt. Rätt som det var så var vi på Ölandsbron (haha, så trög, vi var nog redan för "djupt" in i Kalmar för att köra mot öland, höhö), men vi körde åt Färjestaden (skulle ju ändå äta) och när vi åkt en sväng och ska vända så ser vi en stod skult/flagga där det står "Öppet" så vi kan inte låta bli att svänga ner. Det blev en sådan jävla 10-poängare! Vi hamnade på hundcampingen (som Jennie velat besöka, och så hamnade vi där av en slump!), det var lite med folk men restaurangen var öppen och maten var jättegod och dessutom var utsikten men bron och solnedgången helt fantastiskt vacker! Perfekt avslut på den dagen.
   
  Dag två fick jag spendera på egen hand de första timmarna då Jennie började med sitt. Så då tog jag god tid på mg och började med att gå rund och syna allt inne på Hööks i en och en halv timma(!). Haha, är annars bara Ullared jag brukar hänga i så länge (fast ännu längre), men i alla fall så fick jag med mig en del ut därifrån och det mesta var sådant jag behöver så det var väl rätt bra ändå. Sedan var det ett köpcenter bredvid så resten av tiden gick jag där inne och försökte titta på så mycket som möjligt för att tiden skulle gå. Perfekt blev det, för när jag tänkte "jahapp, vad ska jag hitta på nu då?" så var Jennie klar och vi kunde börja med det vi hade planerat för dagen. Ikea först ut och matintag. Vidare till Jysk för sängköp. Ingen säng hemma, haha. Men vi kunde reservera en i en annan av deras butiker. Tillbaka in i Ikea för flera timmars shoping (gissa hur trött man var då...), men det viktigaste kom med och sen var klockan så mycket att det var dags att åka och köpa den där sängen.
   
  En halvtimma innan stängning ungefär var vi där och kunde hämta sängen. In i bilen och stänga så gott det gick. Nästan, nästan så bakluckan gick igen. Man kör ju skååp<3 Jag var ful nog att fråga om vi kunde få låna med säckakärran, HAHA, och det gick vi! Så vi åkte och lämnade sängen. Jävlar vad tung och otyplig den var! Trots att vi hade säckakärra. Det var dörrhålen som var för låga, helt klart. Tillbaka till affären för att lämna säckakärran och hämta ett bord. Sedan delade vi upp sysslorna rättvis; jag monterade sängbenen och Jennie stack in gardinstången i gardingerna och hängde upp den. Det tog inte lång tid innan vi sov efter den dagen.
   
  Sista dagen bestod av café-häng och kolla i affärer/gallerior innan jag åkte hem igen. På sätt och vis var det ändå rätt skönt att få leka stadsbo ett kort tag. Och vilken fin stad Kalmar är! Helmysig ju!
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.