• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Inte tillräckligt påläst för att öppna käften men gör det ändå, som vanligt

  Vet att det är långt och jag orkade inte vara så seriös, men tycker ni ska ta er igenom hela för jag har faktiskt en och annan poäng om jag får säga det själv. Det är inte alla som vill "outa" vart de står, men gör gärna det för det är kul att jämföra. :)
   
   
  Val, val, val. Valår. SUPERvalår. Den ja... Jag undrar jag hur många relationer som knakar och hur många vänner som kanske till och med gör slut i dessa tider. Skäms ibland när jag ser vart mina fb-kamrater står. Eller njae, jag skäms inte åt dem det lämnar jag åt dem att göra helt själva. Men jag blir förvånad.
   
  Jag tillhör nog dem som vet "mycket om lite", snarare än "lite om mycket". Allmänbildning, va, vad fan är det? Där någonstans hittar man mig, och med denna i plånboken: "the less you care the happier you'll be". Poängen lagrad.
   
  Men jag är 23, har gått i skolan i hundra år, varav fyra i gymnasiet. I slutet (dvs de tre senare åren) var det fordonsprogrammet som gällde och där snackar vi dagisform på lektionerna så att till och med dem som mig - dvs pratar rätt ut och drar paralleller med hästar och ridning med varje grej de säger för att jag ska kunna relatera och fatta, Mmmh, im so fucking smart. Pedagogik, kanske. Eller till och med tydligare ändå. På så vis hade vi en hyfsad lärare i just detta med politik. Han sög i allt annat och vi ogillade varandra för att jag svarade i mobilen på lektionerna. (Men herregud, när blev jag så oförskämd? Ajdåfan, föddes visst sån. Och jag som brukar skylla på att föräldrarna gjort ett dåligt jobb så fort jag ser/hör träliga ungar. Men i detta fall är det fel. Jag har tre syskon som är typ änglar och väldigt bra och pålästa på mycket så jag har minsann gjort mig sån här alldeles själv! (y) Och har generellt rätt dåligt inflytade på folk också. Tydligen. Fast det brukar jag skylla ifrån mig om. Odräglig är mitt andranamn :] Åååh, ingen kommer orka läsa hela vägen ner till min poäng, för den kommer ju aldrig..!)
   
  Skitsammaaaa. Nu drar vi den basic-faktan jag fick lära mig för några år sedan, och jag ska göra en harkling för att seriösa till mig lite:
   
  Den röda, vänstra sidan vill ha mindre skillnader mellan invånarna i samhället vilket gör att fler har det bättre. Detta innebär att det krävs högre skatt för att kunna erbjuda vård och omsorg i olika former; fri tandvård till en viss ålder, sjukvård, barnomsorg, äldrevård osv. Det i samhället som kostar allra, allra mest. Detta gynnar framförallt barnfamiljer - som ju "får" mest av det skattepengarna går till i omsorgsdelen.
   
  Den blå, högra sidan vill att skatterna sänks, de vill privatisera mycket och på så vis göra mycket av kvalitén i samhället till något som istället ska kunna ge vinster, t ex privat vårdomsorg = mindre personal för det är något de kan dra in på och då kan de stoppa mer pengar i fickan på de som äger/styr, t ex skola - samma sak där, det blir en fråga om att bli så rik som möjligt istället för att ge kvalité i det man gör. Man kan sänka skatterna och på så vis får var och en bekosta sina egna sjukdomar och dyl. Det fungerar ypperligt för de rika, men är katastrofalt för de fattiga. De blåa vill tjäna pengar. Det är pengar, pengar och ännu mer pengar. När Reinfeldt tänker låter det "katschiiiing". De rika blir rikare och de fattiga blir fattigare. Detta gynnar de rika. ("Rika" låter så fel, men är enkelt att stava till så vi kör på det ändå.)
   
  Även om vi tycker olika så är det så långt ändå relativt lätt att följa med i svängarna och jag tyr mig mer till de röda än de blå, vilket märks övertydligt i det jag nyss skrev. Men visstfasen ska man arbeta och tjäna pengar, men vi är inte bara "jag" och "du", vi är så många fler. Och fler har det bättre med den politiken.
   
  Sen går vi vidare. Det jag ändå tycker är ett av de partier som har jobbat väldigt smart när de etablerat sig. Nämligen SD. De pratar svenska (inte grekiska) så pensionärerna och ungdomarna (som de vänder sig till) förstår vad de säger. Det är svårt att vara precis i mitten mellan vänster och höger och det är de inte heller men de VÄGRAR tala om vilken sida de lutar åt. Vilket återigen är ett smart drag för då plockar de anhängare från båda sidor... Deras största grupp i samhället är, faktiskt, de "obildade". (Inte bara, givetvis.) De som inte orkar eller bryr sig om något direkt, mer än sitt eget; inte politik, inte språk, inte att ta reda på saker de är skeptiska mot utan de köper allt. Sväljer det med hull och hår. När jag säger: "SD tycker såhär och såhär OCKSÅ", blir svaret: "VA?! Gör de?!" till en del jag pratat med. Min reaktion var likadan när jag fick mer och mer info. Det säger en del. SD kommer plocka en stor del av de som annars hade varit soffliggare (vet att jag har yngre läsare och en soffliggare är en sådan som inte röstar - vilket är det mest arroganta man kan göra), och kommer på så vis få upp sina siffror och antal röster. Smart drag, mindre smart politik.
   
  Det är ju så att SD inte bara tycker en enda sak och det är om just invandrare. De tycker faktiskt annat också, och det tycker jag är viktigt att ta reda på innan man lägger någon röst till deras fördel. Det som gör mig FÖRBANNAD, det är deras syn på kvinnor. Jämställdhet är min hjärtefråga, alltså det jag tycker är allra, allra viktigast. Hela mitt liv och min livsstil bygger på värderingar utifrån feminismen. Man ska kunna göra vad man vill oavsett kön. Det är ingen jävla rocket sience, och enligt SD ska kvinnorna vara männens egendom. De vill börja med en "kvinnoskatt" som ska vara kvinnans ekonomiska del i förhållandet; på lång sikt ska det inte vara "lönt" för kvinnan att jobba för det skattas ändå bara bort så kvinnan kan gå hemma och stå vid spisen och inte kunna göra något om inte mannan har godkänt det/betalar. Förenklat uttryckt. Som kvinna ska man inte kunna bli framgångsrik eller ens kunna bli chef. MEN KOM IGEN!
   
  Jag blir så förbannad på de män som har kvinnor omkring sig som röstar på SD. Dvs alla som har en mamma, systrar, döttrar, fruar/sambos och kvinnliga vänner. De önskar med andra ord att sina egna döttrar inte ska kunna bli framgångsrika!  Hur förjävligt är inte det?! Vill de verkligen behöva försörja sina kvinnor? Och de kvinnor som röstar på SD - alltså, VA?! Och egentligen alla... Om vi stänger ögonen för invandringspolitiken för en kort stund och kollar på resten. Är det verkligen rätt väg att gå för att utveckla samhället?! Skulle inte tro det. Det är Hitler II vi snackar om. På jävligt lång sikt, alltså. Men han är duktig, Jimmie, synd bara han föddes i Sverige där man varken svälter ihjäl eller fryser ihjäl.
   
  Vid det här laget kan det omöjligt undgått någon vad jag, eftersom jag är stenhård feminist, kommer lägga min röst på. Det är F! Som gäller (vilket dessutom blir win-win eftersom de marscherar åt vänster), och nej, jag håller inte med allt de vill, men man gör sällan det. Däremot väger det jag binner för tyngre än det jag lägger mindre vikt vid. Simple as that.
   
  Här under är mina fantastiskt vackra Finbil <3 Med min funplate KUKLÖS i framrutan.
  Kan inte bli mer Jessica än så, eller jo, om det vore skååååp. Kombi ftw.


  Kommentarer
  Emma

  Skulle mycket väl kunna ligga kvar på soffan på valdagen om det inte var för sd, varje röst som är på något annat än just dom ger dom lägre procent kvar till dom. Enda anledningen jag tycker valet är viktigt!

  Svar: Också en poäng - hoppas fler tänker så!
  vinna.blogg.se

  2014-09-05 @ 14:28:43 | URL: http://xoffbeat.blogg.se
  Anni

  Synd bara att du blir arbetslös om F! Vinner, hihi. De vill ju faktiskt inte använda lastbilar som transportmedel utav gods och liknande, utan enbart använda båt och tåg till transport..
  Gillar även punkterna där de vill helt avskaffa fängelsestraff, samt förbjuda utvisning oavsett brott. Och ja, en favorit är även att man vill avskaffa försvaret helt och förbjuda alla typer av vapen .... Haha! (Hoppas du förstår min ironi, jag kommer definitivt INTE att rösta på F även om jag är "feminist")
  Men jag respekterar givetvis att andra tycker emot :)

  Svar: Du menar den där kilometerskatten eller vad det nu heter? Ja, deras syfte är faktiskt att få bort alla jäkla olaglig cabotage och det behövs verkligen göra något. Det har gått alldeles för långt. Men så kommer nog en hel del åkerier stryka med då det redan är så dyrt för dem. Så jao, hejdå jobbet :O Haha, nej jag vet inte. Tror inte det går så fort ändå (kan man ju hoppas), sen är det ingen nackdel att använda framförallt tåg mer, jag menar rälsen finns ju redan. (Så jag får väl börja köra tåg då = tjänar bättre ;)).
  Alltså, där har de inte mig heller. Men det är ju sällan man håller med till precis allt de tycker. Det är väl standard att man inte hittar något parti som håller med exakt i allt man tycker, men man får ju göra den där roliga avvägningen och sen kommer i alla fall jag håller tummarna för att vissa saker går igenom och andra inte, oavsett regering för visst finns det lovande förslag både här och där. :P
  vinna.blogg.se

  2014-09-09 @ 08:00:12 | URL: http://teamoveson.blogg.se
  Jennie

  Vill man minska SDs inflytande så gör man ju jävligt klokt i att strategirösta på F!. På så vis får inte SD någon vågmästarroll.

  2014-09-09 @ 08:04:44


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.