• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hallelujah moment

  Fick värsta Hellelujah moment:et med Pärla innan! Efter att vi hade fått upp ångan så körde vi mycket, mycket övergångar; skritt fyra steg, trav fyra steg, skritt fyra steg osv. Halt och galopp. Hur mycket övergångar som helst. Och hon blir så taggad! Helt sjukt vad hon kan trava sakta alltså, haha. För inte går det att skritta sen när hon kommit igång. I vanliga fall behöver jag bara tänka avbrott så bryter hon av, men hon blir så på att nu var hon emellanåt riktigt stark. Men i en mindre backe fick jag en sån jävla känsla! Det kändes som om både sadeln och jag skulle slå en framåtvolt pga att hon fick upp ryggen så väl och trampade under med bakbenen och använde dem verkligen. Sen tog vi en galopp på en äng, längs med vängen, och då trodde jag på riktigt att jag skulle få flyga. Så jag tog ett stadigt tag i manen, men det var falskt alarm och istället bjöd hon på en så frisk, lätt galopp. Underbart! Det är ett fantastiskt recept, detta med övergångar. Långsamma hästar blir pigga och pigga hästar brukar lugna ner sig. Nyttigt! Vi hade ett perfekt pass ihop och det var skönt att inte behöva tänka på fysiken utan använda det vi har och göra det bästa av det. Jag menar, hon rör sig ju som hon ska.
   
   
  Lillis därefter, och jag var sugen på att rida en sväng istället för att vara på stubbåkern. Men kom sedan på att dessa älgflugor ju inte är jordens mest fantastiska varelse direkt. Så jag bytte kurs och tänkte att det var dags att introducera byn med allt det innebär. Det är ofta rätt mycket "liv" i byn - det händer mycket. Miljöträning deluxe! Men han tog sig framåt så bra. Vi gick förbi en lagård där de bygger om, förbi jordbruksmaskiner (dock avstängda, men ändå), annorlunda kor (köttdjur), förbi lite folk på avstånd, även vägbygget med allt det innebär på avstånd och så mötte vi en cyklist. Cyklister är av min erfarenhet en av de "läskigaste" saker som finns innan de förstått hur de fungerar. Men han brydde sig inte ett skit. Det läskigaste var faktiskt järnvägsövergångarna, haha. Där gick det lite tveksamt fram och tillbaka några gånger innan vi kom över. Den andra sedan gick betydligt bättre. Men man behöver inte sitta av (hade givetvis gjort det om det hade behövts), för han vill över men är skeptiskt så det räcker med att "mota sidled" (standard när de vill men inte vågar ^^) och eventuelle ge stöd med skänkeln i rätt läge. Gick hur bra som helst att se världen och vi både skrittade, travade och galopperade. Men i byn höll vi oss mest till skritt.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.