• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Född på nytt

  Vi överlevde.
   
  Men jag fegade ur (hon blev mer galen en vanligt och det var inte ens vid hennes favoritbacke! Hopp upp, vänster, höger och jag flyger en halvmeter över stackarns rygg) och tänkte att vi nog skrittar uppför den där "roliga" backen sen. Men nejdå, hon galopperade ju sååå lugnt och fint långt innan så galopp fick det bli. Dock var hon mycket lugnare än jag trodde, så det var ju skönt att jag inte fegade. Men på tag om att fega. Jag har ju jobbat stenhårt med att få bort otrygg-känslan jag bar på efter incidenten då hon stack och sen trampade på mig, och det har gått jättebra. Men det kommer nog ta lång tid innan det inte finns öht längre. För nu, precis innan det stället där det hände (trots att vi har galopperat där en hel del gånger barbacka efteråt), så fick jag en snabb dejavu, som ett blixtnedslag rätt i skallen. Det försvann dock lika fort som det dök upp, men det är ju precis så hjärnan återskapar scenariot och kan få skiten att upprepa sig. Jag fattade galopp och blundade den första biten. För att känna. Känna hur full av explosivitet min underbara häst är. Hon frustar glatt, rycker med huvudet och med spetsade öron smygökar hon för varje språng uppför backen. Hon är underbar. Jag kände mig inte otrygg ett enda steg, utan vet att det värsta som kan hända är om jag råkar kana av pga obalans för hon är verkligen världens snällaste. Fina häst. Sen är hon helt fantastiskt med tanke på att hon inte bryr sig ett skit. Vi red i SPÖREGN, båda var helt dyngsura. Varenda klädesplagg skulle gå att vrida ur. Men ändå hade vi en bra, men rätt kort, stund ihop. När vi skrittade av började det spricka upp och himlen visade sig från sin vackraste sida. Men det var ju så dags då! En 35-40 minuter tog vi oss runt dahlsedarundan på.
   
  En kviga lyckades kalva ute i regnet tidigare idag. Så söta!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.