• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • En, två, tre, fyra...

  ... jag är en partymyra!
   
  Myror i brallan. Min lillasyster hade en skiva med dem för hundra år sedan (låg- eller mellanstadiet någon gång), och sen dess har jag nog inte hört den där låten. Men så spelade vi den (youtube + AUX <3) när vi var nere i Kalmar och letade matställe. Det sjuka är hur man minns nästan hela låten trots att det var skitlänge sedan!
   
   
  Men, nu spårade det ur redan innan jag hann börja. Gick ju av nattpasset i morse och tänkte göra en hel del idag. Dock blev det inte riktigt så. Häst 1 + 2 + 3 + 4 är ridna, men sen blev det inte jättemycket mer. Tvätt och matlagning också förresten. Jag skrev ju för ett bra tag sedan att jag hade lagat mat i form av att steka pannkakor. Vet inte hur många veckor sedan det var, men jag har, helt på allvar (vad jag minns) inte lagat mat sedan dess. Förstå då hur urusla matvanorna är. Och jag som lovade mig själv att börja laga mat - HAHA. Vilket skämt. Det jag mer hade tänkt att göra var att dra ljudkablar i bilen och tona rutorna. Visste att jag inte hade hunnit det, men hade hoppats ändå. Kanske hinner imorgon? *tidsoptimist*
   
  Pärla först ut. Lite rejälare pass med, efter framskrittning och längre trav och galoppsträcka fick hon skritta uppför och nedför långa himlabacken. Red sedan genom skogen hemåt. 1h 10 min.
   
  Aleccis sedan. Valde att ta genom skogen ner till LP. Tänkte först inte rida på LP idag också, men hon var så stark (=svag) att jag inte kände att jag skulle hålla mig tålmodig ute. Så vi tog oss ner och red volter och serpentinbågar i trav. Försökte någon gång hålla om lite mer för mer energi i stegen, idag bara i lättridning. Letade sedan efter rätt muskelgrupper (mina alltså) för att få till galoppen i båda varven. Höger var lättare så hittade rätt ganska fort och tog några varv. Bytte varv och letade i vänstern. Fan vad svårt det är! Sjukt vad ojämn jag måste vara, eller i alla fall hjärnan och den mentala biten. Eller något. Inte vet jag. Så jag letade och letade, försökte hitta rätt, andas och allt på en gång. Det är inte så himla lätt! Men sen så gick det! I det läget brände det i hela kroppen och BAM så gick hon "själv" och jag kunde släppa hjärnan lite och kunde ägna mig mer åt att fysiskt "åka med" fast att det verkligen inte var det jag gjorde. Svårt att förklara. Men det var så klockrent! Passade på att ta några extra varv då och red sedan hem. Inte jätteavancerat men nästan varje pass går ut på att leta, leta och leta. Bli klokare och mer balanserad - såväl i skallen som i kroppen. I högervarvet blir jag också trött men där är jag en längre bit på rätt väg så jag håller mig till "enstaka muskler" (inte vet jag, men antar att det är så?) medan jag i vänster varv inte har hittat rätt än och inte kan koordinera mig tillräckligt för att BARA använda rätt muskler - istället blir det många fler och då blir jag ännu tröttare (såklart) efteråt. Rätt intressant ändå, och det är ingen fakta jag skriver utan jag gissar för att försöka få saker och ting mer klart för att så småningom hitta rätt muskler direkt och på så vis kunna effektivisera ridningen. Efter vår ridning, som tog 50 min, så bytte jag ett par sömmar i Aleccis ena baksko som börjat glappa rejält.
   
  Därefter tog jag ut Lillis på en sväng. Första gången vi red och inte vände utan faktiskt tog en mini-mini-tur i skogen. Bara som sagt en kort sväng, men det var något som "släppte" och kändes så himla bra. Lätt på något vis. Det kändes precis som att det "klickat" för honom, för typ tredje gången eller något? Han börjar förstå vad ridning går ut på. Asduktig var han! Lite tittig, men går fram om man ber honom om det inte är så att han gick fram själv när han vinglat till en gång om det tittiga var nära honom. Skritt, trav och galopp. Galoppskänkeln verkade till och med sitta någorlunda för han tog ett glatt större språng in i galopp näst sista gången jag bad honom, efter en kort bit bryt jag av och bad om andra galoppen. Inga konstigheter, han fattade galopp direkt. Han är faktiskt rolig att rida, och känns emellanåt hyfsat stadig ändå men sen skvallrar han (med all rätt!) om att han trots allt bara är en bäbis och inte riden så himla många gånger ändå. Uppskattningsvis 15 gånger. Ja, jo, jag är nog rätt stolt över honom ändå. Dessutom fick han gå förbi tröskan medan den tankade och vi har gått förbi kvigorna i en hage två gånger/pass (dit och hem) nu de senaste båda passen i veckan. Han är helt obrydd. Också något kul (men något jag även tar för givet), då han aldrig sett kor innan han flyttade till mig. :)
   
  Sist ut för dagen var S och han reds runt byn. Också en helt fantastisk häst! Ägaren till honom vet mycket väl att jag tycker det, haha. Är riktigt förtjust i honom :)


  Kommentarer
  Evelina Blomqvist

  Jag tror jag mött min jämnlike i matlagning - vi är nog på ungefär samma nivå. ;)

  Svar: Härligt! :D Ska vi köra matlagningstävling? Pax för driven på McD M ;)
  vinna.blogg.se

  2014-09-03 @ 22:43:54 | URL: http://epicevelina.blogg.se/
  Evelina Blomqvist

  Mehhhh.. Pax för felix färdigpannkakor dåråååå ;)

  Svar: Jaså, det är sånt du lever på ;P
  vinna.blogg.se

  2014-09-05 @ 20:58:08 | URL: http://epicevelina.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.