• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Det var en gång en väldigt intressant lördag.

  I lördags åkte jag till Granngården efter en oplanerad sovmorgon som försköt hela dagen. Jag behövde tyglar och chaps NU. Besviken såg jag några tygchaps och inga tyglar jag ville ha. Kollade istället upp öppettiderna på Hööks (halleluja för smartphones!) för att se om det var värt att åka till Jönköping (om jag skulle hinna), och mycket riktigt. Det fanns tid. Fick med mig storasyster och så drog vi till "stora staden".
   
  Stannade först till på Eko och fick med mig ett par "vardagschaps" därifrån, även wunderbaums och deltor (deltan?). På hööks blev det ett till par chaps och även tyglar. Förutom det besökte vi Lager 157 och där var det nästan lite Ullaredsfeeling. Det blev en vinterjacka, ett linne och en tröja till gubben. Efter en snabbvisit på Jula åt vi på Ikea. Det var riktigt skönt att komma iväg lite så där impulsivt och dessutom få kvalitetstid med syster.
   
  Det negativa var dock att klockan hann bli efter 19 innan jag var ute hos hästarna. Och alla tre på schemat, dessutom. Red Aleccis först, som jag la upp en bild på. Sen överraskade Lillis stort! Han gick sitt första pass i mörker - helt och hållet obrydd! Wow, vad häftig han är alltså! (Inte för att jag hade väntat mig något annat, och om det mot förmodan hade varit mer komplicerat så lovar jag att det inte hade tagit många gånger innan han hade blivit okomplicerad - eftersom jag hade bett om det.) Dagen innan introducerade jag ju detta med att rida på stubbåker och svänga "ologiskt". Denna dag var dag två. Vi red på en någorlunda rektangulär bit av stubbåkern, eller ja, jag försökte få honom att röra sig på en "fyrkant". Gick över förväntan! Helt sjukt vad fort de börjar "haja".
   
  Två varv skritt (efter att ha skrittat ner), två trav och två galopp - först höger varv. Galoppen blev på en "oval" så gissa hur duktig han var som orkade och försökte göra rätt?! Sen gjorde vi likadant i det andra varvet, och det var lite tuffare = det blev lite större "fyrkant". Vårt lilla spår var väl en sisådär 10-15x20-30, svårt att uppskatta när allt är kolsvart. :P Vi var bara ute en kortis, men kände att det var precis lagom. Tanken är ju att träna på att svänga och då framförallt på sådana här ställen där han inte vet var han sak förrän jag har bett honom. Så det verkar väldigt lovande!
   
  Sist ut Pärlahäst. Tog det väldigt försiktigt. Känns ju lite sådär ändå - alltså för mitt samvete. Rent fysiskt märks absolut ingenting. Hon är positiv, gör det hon ska när hon ska och har öronen framåt. Tog bara en askort sväng ner till grannlagårn och vände. Inget imponerande, men eftersom hon stått lite nu så var det medvetet att börja försiktigt och återigen trappa upp någorlunda tills jag pratat med någon som knådat henne.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.