• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Den som sare vare

  Tre hästar ridna, ljud i bilen (bajsdålig bas, blir byte framöver) och inköpt toningsfilm men still otonad. Det är så lätt att skjuta på alla tråkiga saker och att tona rutor är långt ifrån högst upp på min "roligaste-som-finns-att-göra-lista". Imorgon går jag på natt igen och så blir det att dansa igenom helgen med Mjölkis. (Y)
   
  Tänkte hoppa med Gladis idag, och dividerade fram och tillbaka huruvida jag skulle ta oss dit: rida eller åka. Syftade främst på vägbygget och hur vi skulle ta oss igenom det smidigast. (Fick jävligt sura miner sist för det var trångt och hästfan (sagt med kärlek<3) tyckte det var trångt att gå mellan grävmaskinen och betongsuggorna när man knappt fick plats. Men jag tvingade stackarn (tog väl tre sekunder med en tvekan och ett backsteg) och tjurgubben kunde tjura så mycket han bara ville. Äsch, jag kräver att mina hästar lyder i trafiken just för att andra inte ska behöva anpassa sig efter oss - ska vi rida där så är det upp till mig att se till att vi pallar det. Så enkelt är det bara.
   
  Nu var det dock lugnt och jag valde att rida. Dock kom jag inte längre än att Häst gick in i stallet innan planen ändrades. Trodde jag. Funderade på om vi skulle skita i att hoppa och rida där det är mjukt för hon hade plockat av sig en baksko. Inte den jag bytte söm på igår, utan den andra som satt betydligt bättre. Väck. Så letade upp en passande, rak, begagnad bakdoja och slog på den för hon skulle nog inte klara gå många meter barfota. Hon har så torra hovar och när hon tappade skon fläkte hon med lite av den. Efter att jag lekt hovslagare färdigt gjorde vi oss klara för avresa och jävlar så überspeedad hon var! På, på, på!
   
  När hon fick se hindren så blev hon helt till sig. Först då kände jag hur lugn hon varit nu rätt länge. Men att inte hoppa på 1,5 vecka är på toook för länge, tydligen ;) "Håll i dig!", sa hon och ja, jag grabbade tag i tyglarna och sen flög vi. Seriöst så kändes det så i alla fall. Kvar i handen och det hände inget vad jag än gjorde, hon körde sitt räääjs. Känns ju lovande just nu - not. Var heeelt slut i benen efteråt. Kollade faktiskt lite extra på hennes öron och tror nog minsann de är stelopererade för de rör sig inte en millimeter från sitt spetsat framåt-läge. Men även om vi nu verkar ha backat lite igen så klagar jag inte. Visst, vi hade kommit en bit med att hon blivit så lugn, men vafan, hoppar gör hon, kul har vi och det är inte så jävla noga. Det blir ändå inget VM för oss inte. ;)
   
  Nästa häst ut var Pärltanten. Red lite här och där, avslutade med några små språng över max 50 cm i skogen. Askul sa hästen! Sist för dagen var Miniliten skruttponny. Överträffade sig själv minsann! Nu har jag ridit skiten ur den där varelsen så han tar gladeligen helg, höhö. Nej men ärligt talat så har han varit så understimulerad och nu när han har börjat få bli lite använd känns han mer och mer tillfreds och det är roligt. Han trivs, det märks! Idag började vi med att rida i skogen, där vi ridit för tredje gången på raken nu men bara en gång innan dess och den gången (första och enda hittills, med draghjälp/sällskap av Pärla). Vi tog en hel runda, och till och med en "riktig" även om det var komprimerad version. Skogen har han gått i tidigare, vägen ner mot byn reds han med Pärla före, men sen tog vi vänster och fortsatte åt skogenhållet. Idag gick vi neråt/höger, mot byn, och där har han aldrig varit tidigare. Så red vi ner till byn och riktiga grusvägen hem igen. Asduktig! Det var lite läskigt här och där (och jävlar vad han är lik sin mor!) så vi gick lite annorlunda linedance vid grannladugården; tio steg fram, tio steg bak, haha. Det fanns myyycket att kolla på där, både saker och fladdrande plast mm. Men tog bara några gånger fram och back tills han tog oss förbi. Det blev med andra ord längre än planerat idag (i tid ca 30-möjligtvis lite drygt, hade inte stenkoll på tiden), men vafan, det är ingen porslinsgrej jag åker på och om bara några månader räknas han till fyra och då får han börja komma ut och se världen lite mer. Ser fram emot det!
   
  Blir så trött på mig att jag aldrig kan hålla mig kortfattad...
   
  Hoppelihopp, från i somras.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.