• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Dags att knåda Pärla?

  Under gårdagen kom hovslagaren förbi och snyggade till samtliga hästars hovar. Aleccis först ut, tänkte inte mer på det. Pärla sen. Höger fram först. Höger bak sen... Höger bak. Denna höger bak. Hon visade att hon hade så ont av att lyfta höger bak/stå och balansera på de andra, att hon hängde mot hovslagaren och behövde ta ner benet och "vila" ibland. :( Jag kunde inte låta bli att fråga sen; "gör hon det för att hon har ont?". Svaret: "Hon har ont."
   
  Pärla har ont. Hon har jätteont. Jag diskuterade lite till med den kunskap hovslagaren har och det pekar på att hon, troligtvis, har ont uppe runt korset. Det sjuka är att det inte märks någonting, eller nej, jag börjar om: Det sjuka är att JAG inte har märkt något. När man rider henne så känns hon FRÄSCH, hon gör det man ber om när man ber om det och hon vill, utan protest. Öronen framåt. Skritt, trav, galopp. Hon går och går.
   
  Jag blev väldigt, väldigt ledsen av det här. Hennes smärttröskel är enorm - ungefär i höjd med månen. Helt sjukt. Frågan är då om det är vid "höga lyft", eller att hon går och har ont hela tiden. Jag vet inte, för hon "säger" ju inget. Hon är så stark, och det är ju inte till hennes fördel. Hon är tamhäst.
   
  När jag åkte hem tidigare idag slog en ny tanke mig. Nämligen att när Pärla var barnvakt åt Lillis under hans boxvila. En dag när jag kom ut så var en planka i ena väggen söndersparkad. Först trodde jag det var Lillis som var understimulerad. Jag hade ju, i det läget, aldrig sett Pärla "sur". Men han gick henne på nerverna och till slut fick hon nog. Hon tryckte upp honom i ett hörn och matade sparkar. (När jag såg det bytte jag barnvakt, ögonblickligen.) Det mesta tyder alltså på att plankan är Pärlas verk. Frågan är om det, vilket måste ha "tagit emot", kan ha varit någon av bovarna i dramat? Äsch, det behöver det ju inte vara, men visst börjar man leta.
   
  Vad jag ska göra åt detta? Jag ska göra något jag aldrig gjort tidigare. Denna djungel med equiterapeuter, kotknackare, massörer och allt vad det heter, ska jag börja armbåga mig fram i. Jag har ingen aning om vad de olika människorna egentligen gör, men det ska jag ta reda på och så ska jag boka in någon/några(?) för Pärla. För att på så vis ta reda på mer vad det är, var det sitter och hur det går att underlätta för henne. Men en så länge gäller två saker: fortsatt motion och djävulsklo (som jag också ska ragga information om).
   
  Jag älskar dig. <3


  Kommentarer
  Emma

  Här hittar du den jag hade iförrgår till Nicke: http://www.hastohalsa.se/ hon gav väldigt bra intryck på mig iaf. Har testat två andra innan denna och inte varit alls lika nöjd, sen är dte ju svårt att veta när man själv inte kan alls lika mycket. Men kanske hjälper min info lite iaf :)

  Svar: Tack! Vad brukar det ca ligga på i pris, och hur lång tid tar det i vanliga fall? Åker hon ut eller måste man åka till henne? (Såg inte så mycket om det, mest "vägbeskrivning" och att dra till Ljungby vet jag inte om jag är så sugen på :P)
  vinna.blogg.se

  2014-09-13 @ 00:13:34 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/
  josefina

  Hej,
  djävulsklo har jag gett till Verdy nu under 6 veckors tid och jag tycker att hela hästen har blivit mer rörlig faktiskt och då har jag ju inte gjort annat än att skritta men det kan jag absolut rekommendera och min equiterapeut Samantha Andersen i Jönköping är också jätte duktig! Hon hjälpte mig när Verdy hade fått en rotation i länden. Så henne kan jag också rekommendera ! =)
  Hoppas det löser sig.

  Svar: Vad kul! Var köper du djävulsklo? Är detta "rätt" Samantha (efter en snabb googling): http://www.horseandrehab.se/se ? :)
  vinna.blogg.se

  2014-09-16 @ 10:19:06 | URL: http://jnordlund.blogg.se
  josefina

  Det är rätt Samantha =)
  http://timotejandersen.se/storsaljarna-nypon-msm-prob-orter-antiinflammatoriskt-mm/orter-kryddor/djavulsklorot-inflammationshammande/

  Här köper jag min ! =)

  Svar: Tack! :D Hon är bokad i veckan, så då blir det lite "upp till bevis". :)
  vinna.blogg.se

  2014-09-19 @ 14:18:32 | URL: http://jnordlund.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.