• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Dagordning

  Ingen hästintresserad människa lär väl ha missat Charlies årliga "megarea", som återkommer samma tid varje år. Det är denna helg, och jag har planerat in ett besök. Ska kolla på stövlar, ev benskydd till Lillis (om det inte blir Ullared) och ska även se om jag kan hitta något roligt, färgglatt schabrak.
   
  Sitter just nu med en tallrik havregrynsgröt med jordgubbssylt och (köpe)mjölk. Har fått upp ögonen för detta med havregrynsgröt - det är ju faktiskt rätt gott! (I alla fall dränkt i jordgubbssylt.) Dessutom nyttigt och ger en stadig grund för resten av dagen. Nu låter jag som värsta hälsofreaket men tro mig, det är jag inte! Däremot försöker jag bromsa mitt kraftigt ökade midjemått. Ärligt talat är ju frukosten otroligt viktig. Så, ni som inte gillar havregrynsgröt borde prova att slänga på något som är gott! Personligen är jag uppväxt med att man har lingonsylt på och hur tänkte de där? Lingonsylt är surt och ingen höjdare - här behövs en sockerkick! Mindre nyttigt helt klart, men känns som att havregrynsgröt med jordgubbssylt är mindre onyttigt än typ McD-frukost, köpefrallor eller godis.
   
  Nu var ju inte detta egentligen poängen, utan vad jag faktiskt ska roa mig med idag. Efter Jönköpingsbesöket bär det av ut till Flygande-Pälsens-värd. För håller det sig torrt så blir det att ta tag i all denna päls. Tanterna ska klippas. Lillis ska definitivt inte klippas, men jag har planerat var alla ska vara placerade när det ska klippas. Aleccis först ut, Lillis inne och troligtvis även Pärla. Men sen när Pärla ska bli klippt ska Lillis UT. Haha, han är nog inte så smart att han kopierar beteende, men OM han skulle få för sig det så får han gärna kopiera Aleccis men INTE Pärlas asjobbiga nickande + omkringspring. Hon är så jääääävla jobbig, ledsen att behöva säga det men det är fakta. Bakom frambenen och bakåt går hur bra som helst, men bog+hals är ett rent helvete. Hon är ju inte lite stark! Sen lyckas hon trappa upp ytterligare en nivå när man närmar sig huvudet. Därav att den där "snygga" kanten som ska bryta av huvudet mot halsen... Haha, ser alltid förjävligt ut. Men skitsamma; #brukförestuk. Men även om typ allt i hela världen är roligare än att klippa Pärla för att hon är så jobbig, så älskar jag henne ändå.
  Men gud! Fick ju tipset att köpa en sån där häst-slick-godis! Det hade jag glömt, men nu kom jag ihåg det igen. Ska se om de kanske har det i Charlies.
   

  Plutt<3 Snart ser hon ut så igen ^^


  Kommentarer
  Emelie

  Hade planerat rean, Men fick kvartalesel, första innbetalningen på hästskrällets försäkring, vacc och besiktning, bilskatt och skyldig min syrra 1000 spänn som jag glömt bort.
  Hehe har egentligen inte råd med något men käkar hellre havregrynsgröt än missar att åka dit när det ligger runt hörnet.

  Svar: Det är då man kan hålla sig för skratt. Alltid lika kul när allt ska komma samtidigt och som om inte det räcker ska det ju såklart klaffa med, ja men typ reor, GBG eller SIHS. Det är standard :P Och ja, att kolla kostar ju inget ;)
  vinna.blogg.se

  2014-09-26 @ 13:46:40 | URL: http://komkoma.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.