• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • We own it

  Gårdagens hästeri rullade på bra. Positivt med S och galopp i byn med Ida tillsammans med Pärla och Aleccis. Pärlis fick ha skämsbettet på sig; hennes pelhambett jag köpte förra året men inte alls använt mycket. Men Ida har fullt sjå med vanligt bett och så fort vi ska göra något mer avancera, typ lydnad/precision så fungerar det inte riktigt. Hon knäppte av nacken och älgade på ändå, haha, den där hästen alltså! Men hon är rätt maffig när hon går på så för egen maskin och kämpar på. Kul att se henne från sidan.
   
  Aleccis kändes finfin i början, men sen råkade vi avsluta med gasen i botten, HAHA! Alltså jag får ju inte låta henne gå men det är så svårt att låta bli. Båda älskar ju när det går fort, fort. Blir spännande idag på hoppträningen ;)
   
  Äsch, hon tål faktiskt att blanda ridningen sådär. Vissa blir ju helt tokiga efter att man har låtit dem springa av sig lite men ingen av mina hästar har den egenskapen, och då alltså inte ens Aleccis, som både är rejält pigg och har lätt för att bli stressad. Men det är bara att rida vidare efteråt, möjligtvis att hon är lite lättare i framänden, men så fort man har lugnat ner sig så är hon tillbaka på jorden hon också.
   
  Jag behöver träna på att samla henne i högervarv och då alltså sitta rakt över henne så jag inte med flit skjuter över henne i vänster galopp, för det gör jag nämligen nu. Så förutom att räta upp mig, trava mer och rida med vanligt bett och försöka muskla om henne, så är dessutom även detta med att samla henne rakt i höger galopp en punkt på fokus-listan nu och framåt.
   
  Lillis gick inte igår, ärligt talat hade jag ingen lust när det var både mörkt och blött. Då är det, med handen på hjärtat, rätt skönt att ha en treårig bäbis som inte ska gå så mycket och definitivt inte varje dag. Så jag tog ledigt med gott samvete. Så fick han vara understimulerat odräglig en dag till ;)
   
  Men däremot fick han gå sitt 25:e pass idag! Världen ser ju lite annorlunda ut nu, sisådär en vecka sedan förra gången han blev riden. Det är orangea toner blandat med en hel del grått och brunt. Dessutom mulet och fuktigt ute. Han var tittig och spänd men går som alltid på framåt. Och jag känner mer och mer hur han kommer bli som ridponny framöver; han har egen motor och smyger gärna över i nästa gångart; "här kan man springa", tycks han känna och smyger igång. Men bromsen fungerar ALLTID och aldrig på något brutalt vis utan han har koll på grejerna. Är det något nytt och otäckt så skyndar han sig förbi, men lika fort som han accelererar upp så bromsar han upp och så är det bara att ta sig vidare. Det är en fantastiskt lätt (= smidig, okomplicerad), rolig och trevlig ponny det där!
   
  Pärla gick före honom idag, och vi tog en sväng i skogen och byn barbacka. Hej ont i knät igen. Har känt att det har börjat komma tillbaka igen men trodde det skulle gå bra att rida Pärla barbacka ändå. När vi skrittade av så kändes det ärligt talat inte alls roligt. Men det fungerar fortfarande än så länge.
   
  När jag skrittade fram henne så läste jag diverse trådar på fb. Den jag läste alla kommentarer i handlade om avlivning. Med bultpistol. Kommentar efter kommentar läste jag och sen började det trycka på bakom ögonlocken. Tittade bort, tittade uppåt, för att blinka bort det. Men det gick inte. Satt sedan och grät i många minuter. Det blev så äkta på något vis. Alla bilder jag fick upp i huvudet, där de förklarade hur de stod, vad de gjort, hur det gick till osv - på min näthinna var det jag som stod där med Pärla. Eftersom jag satt på henne just då, och kände henne - så blev jag helt förkrossad. JAG VILL INTE. Vill verkligen inte bli av med henne, när nu den dagen kommer. Fan, hon är så jävla viktig för mig.
   
  This moment, we own it.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.