• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Vaccinationsdags

  Något som blivit av i dagarna då jag varit oaktiv är även att samtliga hästar har fått sina vaccinationer. Lillis får en till om 4-6 veckor och sedan är han fit fot fight! Och från och med då är det helt okej att släpa med honom ut på äventyr. Eller njae, jag får allt ta och vänta ett par månader till. Tills han är fyra år. Då blir det åka av!
   
  Eller inte. Däremot ska han mätas, så snart är det dags att ta tag i lastträningen på riktigt. Jag har lagt det lite på is tills vidare då andra saker har varit högre prioriterade. Men visst är det alltid lika skönt att ha alla hästar vaccinerade, och nya hästar grundvaccinerade så det bara är att tuta och köra och inte är att tänka på förrän nästa år.
   
  Pärla har nu fått en vaccinationsspruta i halvåret; förra fick hon i våras och nu fick även hon - trots att det inte behövdes egentligen. Men jag ville ha dem allihop i takt - vilket är helt förståeligt. Blir ju mycket småpengar om man ska jaga veterinären för en häst/gång med runt-kostnader som resa och sånt. Dessutom är det ju riktigt skönt att bara behöva ha koll på ett enda datum.
   
  Vad gäller hästarnas motion så kör jag på som vanlig vid vaccinationer; lugnt i några dagar. Dagen efter har alla fått vila helt och hållet, men annars väntar lugna pass i samtliga gångarter, men absolut helt och hållet svett- och flås-fritt (om det inte blir fler vilodagar pga jobbtiderna - då slipper jag stressa så mycket).
   
  Dagsfärsk bild. Finns inget vackrare än den hästen (och finns inget som luktar så gott<3) :')


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.