• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat P&J JFK med Aleccis

  Med en rad stopp och nedslag har vi idag tagit oss igenom en av de segaste P&Jerna någonsin. Var där halv elva och hade precis startade vid tre-halv fyra. Sinnessjukt. På en jävla P&J! Hade inte åkt om jag visste hur långdraget det skulle bli. Faktiskt. Hemma typ halv sju. Och jag som hade tänkt göra massa annat också...
   
  Aja, jag kan ju säga som såhär. Jag kände mig lite rostig och Aleccis var piggelin! Först var hon jättelugn och vi värmde upp genom att rulla på i trav och galopp efter en lång skrittsväng ute, runt en stor del av anläggningen. Sen var hon som sagt jättelugn. Satt mest och njöt när vi åkte runt där i ridhuset. Hoppade lilla fyra gånger och då började det hända grejer! Aleccis körde upp huvudet, gick uppåt i galoppsprången och mer eller mindre stack mot det emellanåt. Hej glad häst!
   
  Riktigt hyperladdad på framhoppningen men hoppade bra! Något stressiga språng, men luftiga och fina. Hoppade väl, både nära och större. Fylld till bredden av självförtroende.
   
  Hoppade två 110. Till första tänkte jag försöka rida på ett mer kontrollerat sätt och plocka tillbaka henne om det skulle behövas och våga påverka, men ändå rida framåt. Red som jag tänkt. Men det gick inte alls över andra hindret. Tog det från höger istället. Kändes hyfsat okej ändå, med tanke på stress- och bråttom-faktorn. Fick inte till ytterligare en sväng sen. Tycker stoppen nästan var snudd på oförklarliga skulle jag vilja påstå. Red inte fläckfritt, men tillräckligt bra med balans, inramning, stöd i yttern, avstånd osv för att hon skulle ha möjlighet att hoppa väl. Men icke. De sa inget om någon uteslutning så jag fortsatte. Sista linjen kändes bra, men höll lite väl mot första av dem så rev det.
   
  Till andra bytte jag taktik och tänkte, med flit, rida lite mer "av och på". Verkligen plocka ihop henne mer för att rida så vettigt som möjligt mot hindren när vi närmade oss dem. Hålla ihop genom svängarna för att underlätta för hennes bakben, typ, få med dem ordentligt och få med balansen. Kändes bättre! Men fortfarande två tråkiga stopp. Började även backa av mot hindren på tok för mycket ju längre vi höll på och plockade för mycket och hittade aldrig något läge. Plockade bort galoppen helt och hållet till slut. Rev just därför. Alltså, rundan blev typ extrem åt andra hållet, med massa extra galoppsprång både här och där... Sista linjen kändes rätt bra, det var nog det bästa på hela dagen till och med. Funderar på om rundan var snäppet bättre än första rundan i alla fall, just på grund av att jag vågade påverka henne tillbaka och behöll stödet med skänklarna, men jag vet inte. Vi har ju gjort bättre rundor alltså, utan tvekan.
   
  Det ser ut som jag är långt ute på kanten och far mot hindret, men så är faktiskt inte fallet. Övervägde noga var "rakt" skulle bli och red just vägen noggrant. Däremot är ju detta med längre anridningar lite av vår svaghet (en till ^^) så funderar lite om det är det som spökar hos mig/oss? För när jag vänder runt lite kvickare så fungerar det betydligt bättre.
   
  Men vet ni vad? Min häst är helt fantastisk på alla sätt och vis. Jag älskar henne till månen och tillbaka, och tvärtom mot många andra ryttare så är jag istället väldigt tacksam över de språng hon bjuder mig på, istället för att bråka osv. Jag vet ju att hon är svår i huvudet ibland, och idag var en sådan dag. Det är inget jag kommer bråka om, eller ens lägga i minnesbanken. Vi får helt enkelt träna på hinder ur sväng för att lära oss att sätta dem framöver. Älskar verkligen min fina vän :')
   
  Känslan jag kände vad gällde min ridning var ändå bra. Jag gjorde vad jag tänkte göra, båda gångerna. Känner att jag i alla fall försökte och gjorde så gott jag kan. Bytte taktik litegrann och höll den. Var noga med ben, ben, ben och även det kommer mer och mer per automatik. Så jag vill inte påstå att jag är missnöjd, för det är jag inte. Men jag behöver verkligen knäcka koden till hinder ur sväng... Kan i dagsläget, uppenbarligen, inte hjälpa henne tillräckligt där. Så det blir något att fundera på.
   
  Alltså, haha, rundorna är verkligen inget att hänga i julgranen. Men däremot passar de bättre såhär i halloween-tider, så varför hänga upp sig på detaljer som att komma runt vettigt osv? Man kan ju inte hålla på och vara känslig ;)
   
   
   
  Lämna gärna kritik!


  Kommentarer
  Martina

  Tycker du får tillbaka henne mycket bättre nu mellan hindrena! Skit bra ju!
  Stoppen verkar oftast komma efter en vänstersväng? Plus att hon även drar åt vänster när hon stoppar (av dessa rundor att dömma iaf). Isåfall, försök hålla ett rejält stöd på vänsterhanden samt mota med skänkeln. Detta är ju säkert redan självklart för dig, men det är vad jag kunde se.
  Sen en taktik som brukar funka bra- för visst går oftast hinder nr.1 hyffsat bra? Rid på varje hinder som om det vire det första. Låt inte hästen flyta på och hinna hitta på dumheter, utan börja om, sätt upp tempot och "lura" henne att varje hinder är det första på banan. Svårt att förklara, men funkade ibland på mig och Zorn när han hade sina påhitt ;)

  Annars är det ju en jäkla utveckling på er! :D

  Svar: Alla tips är jag tacksam mot! :)Ja, alltid vänster sida och japp, ur vänstersvängar har verkligen varit vårt "prov" de senaste månaderna.

  Tusen tack verkligen! Betyder mycket när du säger (skriver) så för jag vet ju att du sett oss från början :)
  vinna.blogg.se

  2014-10-27 @ 08:26:37 | URL: http://martinaauren.blogg.se
  Noomie

  Men ofta så jävla utdraget?! Vad glad jag blev nu att jag åkte till Svarttorps P&J i lördags istället(a)
  På P&J blir man aldrig utesluten, får stanna, riva och trilla av hur många gånger som helst. Det är det som är hela tjusningen! ;D
  Jag ska kolla på filmen till kaffet nu tänkte jag. Men fortsätt kämpa på. Man har ju sina dagar liksom. Men ge inte upp, för när det väl går bra för er så är ni awesome!<3

  Svar: Dessvärre är det ingen garanti att det är så på alla P&Js tyvärr. Men när de är generösa nog att låta en fortsätta gör man ju gärna det :)
  vinna.blogg.se

  2014-10-27 @ 09:48:47 | URL: http://lexx.blogg.se
  Noomie

  Det känns som hon bestämmer sig så otroligt "snabbt" för att vägra på dom två oxrarna. Jag hade ALDRIG suttit kvar. Bra kämpat! Något annat kan jag inte säga eller tipsa om då jag känner att jag inte riktigt har den erfarenheten av hoppning.. :P (a)

  Svar: Ja, hon är helt sjukt kvick när hon gör så. Då tror man ju liksom att det är lugnt och att hon ska hoppa - när allt annat är bra; tempo, tryck, avstånd, balans osv. Riktigt surt efter några gånger, haha :P
  vinna.blogg.se

  2014-10-27 @ 09:57:55 | URL: http://lexx.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.