• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat JFK igår

  Jo, alltså, det gick ju rätt dåligt igår. Varför jag hatar mig själv och varför jag blev så jävla ledsen och tog det så personligt var för att jag tabbade mig TOTALT. Har ju hållit mig till lokala tävlingar och dessa dessutom mer eller mindre i skogen. Visst, det är tyvärr mer regel än undantag att min tidsoptimist-sida gör sig påmind och vi ofta får bråttom... Men igår var det katastrof. Det var reg-nat meeting och JFK är väldigt rutinerade som tävlingsarrangör. Det gick så inihelvete fort att jag inte fick en chans (jag sabbade det totalt)...
   
  Jag planerade och höll planen, vilket ändå betyder att jag hade mer tid på mig än vanligt. Började rida fram, travade gjorde en del skänkelvikningar, gick över i galopp. Rullade på, gjorde lite tempoväxlingar, rullade på volt. Gjorde halt för att släppa stigbyglarna och ta några varv utan för att komma ner och hitta balansen helt och fullt. När jag gjorde halt fick jag höra att det var FYRA ekipage innan jag skulle in på banan(!).
   
  Paniken... Travade bort till framhoppningen. Höger varv (HATAR FRAMHOPPNINGAR SOM BARA ÄR I ETT VARV. HAAATAAAAR!!!!!!) Frågade tjejen där hur de låg till; "jag ropar ut dig om ett ekipage, men försök att ta det lugnt", sa hon väldigt förstående. Fattade galopp, styrde på oxern som låg på metern. De höjde oxern till tävlingshöjd. Tog den två gånger till, ut och skrittade ner till banan. In där snabbt och hålla sig beredd.
   
  Var så jävla stressad alltså. Och stressen är och kommer alltid vara vår största fiende. Jag har ju haft sådana problem med denna stress. Att Aleccis är så lättstressad. Men med tanke på förutsättningarna kändes det ändå okej. "Okej", inte mer, inte mindre.
   
  Styrde mot ettan och hon kändes fin! Bjöd och hoppade luftigt, men var taggad. För mycket. Streeeess... Kände hur hon var väldigt lätt framtill i svängen mot andra hindret. Stress. Kom inte över. Fick en rejäl smäll då vi krockade med varandra. Kom inte heller över på andra försöket. Satte mer tryck, fart och nästan lite "jagande" typ av underhållande skänkel och då kom vi över. Men det var så dags då...
   
  Det var för stressat och då blev det för stor grej. För taggad. När hon blir lätt i framänden blir det samma sak som att tänka bakåt så jag skulle ha haft bättre grundgas i form av bättre tryck och ett tydligare stöd.
   
  Jag har som sagt tagit detta så jävla personligt och har aldrig gråtit så mycket som jag gjorde igår, och nu. Mår så fruktansvärt. Kan inte med ord uttrycka mitt hat till mig själv för detta.
   
  Såhär var det. Jag trodde verkligen vi skulle fixa det, eller nej, jag VISSTE att vi skulle fixa det. Det var ett lagom steg till "vidare". Och jag VET VET VET att vi hade fixat det. Det är det som gör att jag bara vill lägga mig i fosterställning på golvet och gråta tills jag inte har några ögon kvar. Stackars häst.
   
  Nu har jag verkligen satt skit i huvudet på oss. # H A T


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.