• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat Bratteborg med Aleccis

  Jag var på hyfsat bra humör från början, trots att regnet vräkte ner. Vindrutetorkarna gick på den högsta hastigheten sista biten till tävlingsplatsen och när man var inne i ridhuset hördes inte speakern pga smattret mot plåttaket. Men jag bestämde mig tidigt; idag ska regnet inte påverka mig.
   
  Det kändes ännu bättre när min tåliga lösdriftshäst taggande ville ut nu, nu, NU! Trots regn. Hon har aldrig varit känslig för vädret, och jag tänkte verkligen försöka vinkla det till vår fördel. Som tur var så höll inte regnet samma intensitet så länge utan det kom värre skvättar emellanåt men förutom precis i början så klarade vi oss från de största regndropparna. Däremot var ridbanorna som lervälling. Jag tyckte det kändes lite småhalt ibland, men det fungerade att rida på. Tävlingen hölls inomhus.
   
  100 cm A:0/A:0
  Hon kändes bra. Men vi rev redan andra hindret. Kändes rätt sopigt. Fan, var en så lätt klonk. Men så länge det är klonk så är det för mycket klonk - även när de ligger kvar. Jag valde att gå innanför till kombinationen i ett tappert försök att i alla fall försöka bli snabb fyrfelare. Man vet ju aldrig. 4 fel alltså, men kändes vettigt. Har ingen film på rundan men misstänker att jag genade redan i landningen efter ettan, som stod "i slutet" av långsidan och sedan vände man tillbaka diagonalt över ett räcke. Slarv, och icke noggrann ridning. Skulle nog ha RIDIT mer genom svängen också. Men resten flöt på fint och okomplicerat.
   
  Sedan kom min nya kompis! Haha, jag har träffat världens häftigaste och roligaste ryttarkompis! :D Vi har träffats en enda gång innan, inför bangång när vi undersökte banskissen i Aneby. Första gången jag såg henne blev jag så imponerad av hennes ridning. Hästen var ÖVERALLT och mest i luften, men hon red så otroligt lugnt och stadigt. Full av tålamod och mjuk. Vi började iaf prata om bedömningen och sen fotade jag henne. Roligt nog så är vi båda världens pratkvarnar, lättsamma och dessutom har vi lite lagom galna hästar båda två (fast Aleccis är värsta slöa pensionären jämfört med hennes, haha!). Vi bestämde oss för att gå banan till 110:n tillsammans. Med samma humor och lika värdelöst fokus gick det väl sådär, hahaha! Andra försöket gick betydligt bättre och vi hade dessutom sånt flyt att vi startade precis efter varandra så vi höll ihop både inför framhoppningen, på framhoppningen (och så krockade vi en gång HAHA, lätt hänt ;) ska man krocka så ska det ju vara med någon likasinnad ^^). Sen gick vi in på banan nästan efter varandra (eller ja, jag som startade efter henne fick ju vänta på min tur såklart).
   
  Men jag har haft så himla roligt idag! Skrattat jättejättemycket och mått så himla bra.  Precis lika ledsen som jag var i fredags-lördags, lika glad har jag varit idag. Så härligt!
   
  110 cm A:0/A:0
  Efter att Therese och Arabanta sprang i mål med ett småsurt nedslag på sista hindret (fast de gjorde en GRYM debut! Blev så stolt över dem!) och de gick in på placering med det resultatet så förstod jag snart hur de hittills startande ryttarna legat till. Aleccis kändes helt perfekt! Jag tänkte framåt och "håll ihop" och hon var, ååh, verkligen helt perfekt. De första hindren gick toppen, mot trean hade vi fel galopp och halvtaskig balans så la på ett smack för att få henne att fokusera på hindret och det hjälpte. Försökte snabbt fånga upp på kortsidan till fyran. Fyran gick bra men femman rev vi. Först trodde jag (som inte stegat...) att jag lät henne gå på och därför kom nära men jag tror snarare att jag plockade ner henne och därför fick mellanläget. Oavsett om jag plockat tillbaka lite mer, så vi fått plats, eller hållit bättre galopp så vet jag att vi hade fixat det. Men där hade jag inte bestämt mig helt och kände inte att vi låg så fel förrän vi närmade oss och så reglerbar är hon inte att jag kan ta i henne. Eller jag kan ta i henne, men då kommer vi inte över. Been there, done that. Ett nedslag alltså och jag kände verkligen "NEEEJ!" för hon var ju så fin! Vände runt över sexan som stod på diagonalen och sen gick jag lite innanför till sjuan. Fick gasa på lite för vi var på väg att komma riktigt stort men sådana lägen gillar hon ju så vi flög över, haha. Gick även lite innanför till kombinationen och jobbade hårt på att försöka balansera upp så gått det gick. Lite halvkontrollerat sådär for vi i mål med ett nedslag (och ett klonk på a-hindret som låg kvar). Mitt mål var, när nedslaget kommit, att försöka bli snabbaste fyrfelaren. Detta höll hela vägen och vi gick in på placering efter avslutad ritt. Sen var det sjukt nervös väntan, men vi red ihop till sistaplaceringen! Så en 5:te placering i 110n satt inte helt fel! Särskilt inte med tanke på hur jävla fin Aleccis kändes. Men ärligt talat känns det inte som vi förtjänade att bli placerade eftersom vi inte kom till omhoppning, haha. Men å andra sidan så var vi ju "bäst av de sämsta" eller vad man ska säga. Låter så hemskt att säga så, men å andra sidan, hade vi kommit till omhoppning men typ rivit eller stannat så hade vi ju ändå stått på samma plats. Fast då hade vi varit "sämst av de bästa" istället, haha. Åh, vad roligt! Vår första placering i 110! :D Har ju en vinst sedan tidigare, men ingen placering. Wie! Är så glad!
   
  Therese kom första utanför placering och i min placeringspåse/prispåse(?) låg det ett par ridstrumpor och eftersom jag inte använder sådant så fick hon dem. Så vi delade på placeringen kan man säga, haha. Och så blev det en high five på det.
   
  Jag "stal" hennes hästskötare med så jag har en, dock mindre charmig (vi är ju inte direkt något stilekipage), filmsnutt att bjuda på från 110:n. Måste säga att jag älskar hur min tiger till häst löser läget vi vår mot sjunde hindret, haha, så söt <3
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.