• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Ojojoj!

  Alltså, vem fan har stulit min lilla ponny och gjort rackartyg med honom, va, va, va?! Kliv fram!
   
  Det är ungefär så det känns att rida unghäst (eller -ponny för den delen). Ena dagen kan de "inget", medan nästa gång är de fullfjädrade dressyrhästar - trots att de är orörda där emellan. Mja, okejdå, en lätt överdrift. Men just all denna "mognad" som träder fram och förvandlar åkandet till mer och mer ridning - det är så häftigt!
   
  Jag har ju ridit i byn med Lillis nu då det är vad som finns att tillgå i ridväg. Favoritstubbåkern är som jag tidigare nämnt harvad och därför håller vi oss på gruset, bland hus, kor och fordon, människor, hundar och presenningar, husvagnar, barnvagnar och rundbalar, plast, tåg och traktorer - det är en aktiv by med mycket liv och rörelse. Perfekt för en ponny som ska ut i vida världen och bli stadig och världsvan. Men jag vill även hålla mig i byn med honom, och liksom svänga in på vägar men i övrigt inte svänga särskilt mycket. Just för att vänta ut honom, kan man säga. Mängdträna, så styrningen sen bara dyker upp.
   
  Förra gången, riddag 30, lyxade jag till det med att rida samma vägar i byn, men annorlunda. Åt andra håll och inte bara följa dem som vi brukar. Då var han spänd, men som vanligt tar han sig alltid fram. Framåttänk<3 Vi hade lite extra tur då en av mina absolut närmsta vänner, som inte längre bor i socknen, var hemma så där blev han parkerad en bra stund. Det var några steg han rörde sig, men helt klart godkänt. Något annat som var godkänt var när det kom en liten traktorgrävare och körde förbi. Fullt fokus och några steg åt sidan bara. Duger, måste jag säga. Vi stod där och pratade i 30-40 minuter, så han fick minsanna prova på det också. Red sedan hemåt och då var han lite spänd igen.
   
  Igår var han bara en fångad häst i en hage tillsammans med tanterna, men idag tog vi en tur igen. Denna gång valde jag att rida i byn som vi brukar, åt vad man kan kalla "rätt håll" eller den vanliga turen. Men sen tänkte jag det var dags att styra in på LP och prova styrningen. Döm om min förvåning när han, om än rätt vingligt - såklart, men ändå travar runt där på nästan vad man kan kalla "spåret", förutom att lekparken som dök upp bakom husknuten dök upp plötsligt. Perfekt för mig att bara ignorera och rida vidare, och utan att bråka eller göra en grej av det. Vi tog väl ett par varv i alla fall, någon snett igenom och sen två varv på stora volten i galopp. I båda varven. Tappade bogen lite och flöt ut, en herregud! Han var så duktig! Rätt som det var så bara fixade han det, helt utan att ifrågasätta. Sen har han ju rätt go galopp alltså, den där ponnyn. Väldigt roligt måste jag säga. Sen red vi hemåt.
   
  Nu när jag kände att han fixar detta så kommer jag baka in några varv på LP när vi är ute och rider, och ändå rider förbi. Jag har några små mål som jag tycker han ska ha uppnått innan det är dags för vila. Rätt galopp är ett sådant, men till stor del tar han ofta rätt galopp. Styrningen ska sitta, jag vill ha honom lite mer balanserad och han ska vara mer avslappnad när vi rider i byn. Det är lite sådana saker som jag önskar av honom innan han får vila som unga kropp. När det sedan är dags för fyraårs-året så ska han ju få börja prova på att vara stor pojke och få komma ut på små äventyr när det är dags. Och redan när han sätts igång igen så vill jag ha honom så påverkbar som möjligt för att underlätta vägen fram till det årets mål.
   


  Kommentarer
  Lollee

  Gillar din hjälm skarpt! Så snygg!

  Svar: Tack! :D Vad kul att du gillar den. Det brukar vara lita antingen eller; antingen gillar man den eller så hatar man den :)
  vinna.blogg.se

  2014-10-30 @ 17:29:18 | URL: http://galenilivet.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.