• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Nu kan grisar flyga

  Efter vårt lilla genrep igår hade jag velat hålla oss på raka spår idag och bara jogga runt i byn mer eller mindre. Men hon var så himla stark och jag fick inte igenom/fick inte fram det jag ville be henne - så jag styrde in på LP och red igenom henne litegrann. Gav verkligen resultat och det känns bra inför imorgon! Hon lyssnade väl och gjorde sitt bästa - vilket är precis det jag kan be henne om.
   
  Men nu kommer nästa del "inför imorgon". Detta är ett historiskt ögonblick, värt att lägga på minnet och plocka fram i diarétider (eh, haha? Som om det vore standard liksom).
   
  Jag är så himla rädd om mina hästars svansar att jag aldrig rör dem. Jag "vågar" inte borsta dem, då just borstningen är det absolut bästa sättet att förstöra en svans på. Tagel låtsnar (blir bortslitet) och svansen tunnas ur. Därför ser mina hästar ut som hej kom och hjälp mig baktill. Svansarna är vidriga av allt möjligt och toviga så rastaflätor ser ut som bomull i jämförelse... Jag har dock börjat försöka ta hand om dem bättre. Jag köper pälsglans och sprutar igenom svansen och sen drar jag försiktigt en rotborse på utsidan. Jag vet, det hjälper ju inte! Men det är en början. Nästan.
   
  Men idag dränkte jag Aleccis svans och stod länge och väl och omsorgsfullt tog hand om varenda tagelstrå, från rot till toppen. Borstade en del i taget och körde verkligen igenom hela svansen. Första gången, hm, låt se, ja men någonsin. Jag tänkte nu försöka hålla den lite finare, men absolut inte borsta den varje dag. Det vågar jag fortfarande inte. Däremot spraya den och ha den i någorlunda skick.
   
  Nu är hon extra fin (minus fulklippning #brukförestuk - finns ju en anledning till varför hon är klippt just som hon är) till tävlingshelgen. Vad skönt för mig att kunna "visa upp" (like I care, hmpf) en svans likt de andras. En genomborstad, yvig, dock inte helt ren, men i alla fall skött svans. Känns rätt bra ändå.
   
  Fortfarande fuktig av spray, but still! (Och den blev typ tre gånger så tjock - syns dock inte i denna vinkel.)
   


  Kommentarer
  Emma

  :O Borstar svans typ 9 dagar av 10, tvättar varannan vecka och pälsglans efter behov. Tycker svansen gör mycket på helhetsintrycket så håll i detta nu ;)

  Svar: Ja, svansen är fan halva hästen :P Försöker verkligen ta hand om den nu, men jag skulle ljuga om jag påstod att den blev borstad varje dag, haha.
  vinna.blogg.se

  2014-10-30 @ 23:11:34 | URL: http://xoffbeat.blogg.se
  Therese Johansson

  Vilken fin blogg och underbara bilder, ha en superhärlig dag!
  KRAM :)

  Svar: Tack snälla du :)
  vinna.blogg.se

  2014-10-30 @ 23:34:40 | URL: http://solenskineridag.blogg.se
  Anni

  Fläta den!
  Har alltid mina flätade i hagen, så behöver man i stort sett bara dra av den lite på utsidan med en vanlig mjuk borste när man ska iväg o se lite prydlig ut ;)

  Svar: Ja, jo, där har man tid att spara! :D
  vinna.blogg.se

  2014-10-31 @ 08:39:47 | URL: http://teamoveson.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.