• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Longering

  Mycket riktigt, igår blev sista turen i mörkret. Pärla fick offra sig. Duggandet byttes ut mot envist strilande regn. Det var så höstigt. Det gula skenet från de gatlyktor vi passerade tillsammans med mörkret och regnet. Det riktigt luktade höst. Blöt, sen höstkväll. Pärla fick galoppera en vända i byn bara, inget mer avancerat än så.
   
  Men innan dess red jag som sagt Aleccis. Vi började med att ta en tur i skogen och rätt som det var fann vi en koflock så och äta dumpad fallfrukt på en vändplats, haha. Vi skrittade rakt igenom, mellan dem och Aleccis var en sådan stjärna. Nu förväntade jag mig såklart inget annat av henne heller, men ändå. Hon har blivit så himla trygg i sig själv. Efter vi hade passerat dem travade vi lugnt iväg. Stolt över min bonn-häst! Sa till i granngården (inte hans djur) och de skulle ta rätt på ägaren.
   
  Sen fortsatte vi med att rida i byn, men när vi passerade LP red jag in där för att bara få några minuters avslappning i skritt, trav och galopp. Tycker det är viktigt, även om vi bara var där några minuter.
   
  Idag har jag longerat Aleccis. Det fick bli rätt länge faktiskt, i den varma oktobersolen. Vilket underbart väder vi har haft idag! Aleccis var ambitiös och gjorde så gott hon kunde varv efter varv. Ska försöka (även om jag inte tycker det ger MIG något) att longera henne regelbundet, förslagsvis en gång i veckan eller så. Jag hade inspänningar på henne, i form av gummiband bakom bakbenen för att påminna henne om dem. Hon gick i en annan balans och rullade på i ett lugn. Var kul att se hur hon så småningom började hitta rätt också. Blir kul att se hur lång tid det tar innan hela poletten har ramlat ner :)
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.