• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Knarkat film

  Har suttit huuur länge som helst och kollat på tävlingsfilmer, räknat galoppsprång, jämfört, funderat, sett skillnader och förhoppningsvis blivit klokare. Men det bästa av allt; jag känner glädje. Jag är så himla glad över min(a) fantastiska häst(ar)!
   
  Jag vet att vi generellt var bra den här tiden på året förra året, men å andra sidan var jag ALLTID för långsam på brutna linjer och bågar och missade ofta, ofta andra hindret i de sammanhangen. Jag ser att jag var mer följsam innan, och ev satt lite mer(?) alternativt helt enkelt kom ner bättre i sadeln den tiden jag satt.
   
  När min mor fick se den senaste tävlingsfilmen (som ju inte är så vacker) så utbrast hon; "Men det ser ju kontrollerat ut!" och ja, det säger en hel del och det är också vad jag ser när jag jämför med andra ritter. Jag låter henne gå lite mer framåt men det är en annan kontroll även om vissa rundor var lugnare för ett år sedan, så var kontrollen sämre där det var mindre kontroll. Idag är kontrollen bättre där den är sämre - haha, lite halvdant förklarat, men äsch, skit samma.
   
  Jag är otroligt glad över min underbara häst och det är helt sjukt vad hon har lärt mig hittills under våra två år ihop. Häftigt nog kan jag även se på andra ryttare när de rider att de gör viss saker som hade lett till utbryt och stopp om de hade suttit på Aleccis vilket bekräftar för mig att vissa hästar går mer av sig självt. Med det inte sagt att de "bara går och går" heller eller är robotar på något vis, tvärt om så har de säkert hundra andra egenheter som kräver tydlig ridning på andra vis som jag inte uppfattat då jag haft problem på ett och samma område regelbundet. Men fortfarande häftigt att snappa upp detaljer i andras ridning.
   
   
  Två år sedan, med bildtexten "Some day we'll be fucking perfect".
  Inte där än, men på god väg! :)


  Kommentarer
  Olivia Gustavsson

  sv. ja det är också en utav mina favoriter, helt klart! Tack så jättemkt :D du har förövrigt en väldigt härlig blogg!

  Svar: Ja, den var riktigt vacker! :)Vad snällt av dig, tack för det :)
  vinna.blogg.se

  2014-10-07 @ 09:10:36 | URL: http://oliiviiagustavsson.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.