• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Imorgon..!

  Har smörjt utrustning och plockat ihop det mesta inför morgondagen. Då blir det tävling! Det värsta är väl att Aleccis strumpor är bruna och jag vet inte hur jag ska rädda dem... Hejhej, gegga, häst som alltid ska rulla sig och smutas ner sig och så massa regn och fukt på det. Det är omöjligt att göra något åt dem. Tänker göra ett tappert försök innan avresa imorgon att gå lös och gnugga fan med våtservetter. Haha, men vafan ska man göra?

  Vi tog oss igenom ett jättesvettigt pass tidigare idag där jag mest tröttnade på hur jävla urusel jag är. Suck. Vad fan är balans? Och hur svårt ska det vara att inte bli uppskjuten ur sadeln hela tiden?! Ååååh, sopa. Men det är ju i dessa lägen man ska leta efter positiva saker. Och det som var bra var att det blev bättre och framförallt kunde jag både samla och bryta av från högre galopp utan att skjuta över henne i vänster galopp i ett galoppombyte först, precis innan avbrottet vilket annars är mer regel än undantag. Såattäääh, bara att kämpa vidare och försöka RAMA IN SÅ IN I HELVETE när jag flyger runt i sadeln och studsar hit och dit utan kontroll på mina egna armar och ben. Upp till bevis! (Uaah, jag är fan nervös. Jag längtar tills jag har lätt mig att rida. Få kommer det bli så lätt allting. Typ.)

  Red Pärlhästen igår med fokus på explosivitet och tempo. Jag möter rätt ofta människor som tror att Pärla är en pigg fjording. De kan inte ha mer fel! Det är ett aktivt jobb att ständigt tänka framåt. Jag lägger inte riktigt den fokusen lika konsekvent längre men när hon tävlades aktivt var det nästan det enda vi alltid, varje pass, jobbade med. Framåt. NU. Framförallt var det grunden på framridningarna för; att elda. När jag lyckades och alltså var framme själv, mentalt, då var Pärla lagom. Och hon utstrålade att vara rätt pigg. Då har jag lyckats med den viktigaste delen och då har vi den lättare delen kvar; själva hoppningen. Det var även den förstnämnda anledningen som gjorde att vi fick det svårare och svårare i slutet.

  Igår var hon iaf gjord av renaste guld! Från början fanns inget annat alternativ än att röra på sig framåt. Snabbare reaktionsförmåga och högre hastighet - en gång, sen fattade hon vad jag förväntade mig av henne. Där är det också så jävla viktigt att låta henne göra rätt! Jag ser ofta ryttare som vill pigga upp sina hästar och de gör bara halva jobbet; ber dem om reaktion och rörelse men hejdar dem sedan då de inte är beredda på reaktionen och då med oflit ger dem dubbla signaler och "bromsar". Hästen tillåts inte att höra rätt. Det måste uppmuntras också. Det är den allra, allra viktigaste biten. Tillbaka till Pärla då. Hon var framme, och trots att hon gav allt så räckte det med att soänna vaderna lite så tog hon två effektfulla språng från svanstippen och fram tull öronen. Inget annat än ALLT. Hon blir så fantastiskt pigg och bronsen tar förskräckligt dåligt ganska snart. Hon kan inte heller skritta för hon blir då laddad. Men det är då hon är perfektion. <3 Det är underförstått att jag inte jagar henne, inte stressar, tvingar eller på något sätt är elak mot henne. Vi är bara glada, skrattar och njuter av varandras sällskap. Självklart ingår även pauser.
  Hon är bäst!


  Kommentarer
  Ester Häggfors

  Man kan ta potatismjöl på bläsen för att göra den vitare har jag läst i en gammal hästbok, antar att det fungerar på benen med! :D

  Svar: Bra idé! Tack :D
  vinna.blogg.se

  2014-10-10 @ 21:06:22 | URL: http://www.limellonie.bloggplatsen.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.