• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hoppträningen

  Jag är inte helt nöjd med träningen i tisdags. Vi började med lydnad. Efter två hinder skulle vi göra halt mellan två bommar. Gick ändå över förväntan och ett par gånger gick det riktigt bra! Jag behövde aldrig ens vara tuff eller något mot henne, utan hon lyssnade bra. Satt på en sådan fantastiskt fin Aleccis! Hon var verkligen jättefin att rida. Jag blir så glad och eftersom hon bara blir finare och finare så blir jag gladare och gladare och är alltid glad på träningarna.
   
  Det gick bra att hoppa hinder efter hinder. Men när hindren kom upp lite så kom jag av mig helt! Lät henne till och med gå, hur som helst ett par gånger. Främst efteråt kom jag på att jag släppt iväg henne mest hela tiden. Alltså, hade jag märkt det tidigare hade det ju bara varit att återigen plocka hit henne till mig. Men det var successivt och sen blir hon mer och mer taggad ju mer vi hoppar så när det blir en längre bana så börjar det bli sådär extremt och det är som sagt först då jag märker att jag inte gör mitt jobb där uppe. Bad till och med att få hoppa om en bruten linje och andas (och nynna) och den blev så mycket bättre.
   
  "Det är så skönt, för nu börjar hon bli som en vanlig häst!"
  "Men rid henne så också då."
   
  Där har vi det. Ju mer reglerbar och ridbar Aleccis blir - alltså det spelar ju ingen roll om inte jag drar nytta av det och börjar anpassa mig till hennes nya jag och rider henne därefter. Jag tror inte riktigt på att jag har sådan kontroll på henne som jag faktiskt vet att jag kan plocka fram. Nu vet jag det. Hemma. Och tråkigt nog så missar vi nästa träning eftersom jag jobbar natt då.
   
  Förresten så höjde han utsprånget ur en räcke-räcke kombination med två galoppsprång rätt rejält (till 130-135) och jäääävlaar! Fy fan vad häftigt att sitta på en häst som faktiskt KAN hoppa! Även om hon inte är någon OS-häst, så har hon ju en betydligt annorlunda teknik än vad jag är van vid sedan tidigare (Pärla och Mellonie - som ändå inte hoppar illa, någon av dem, men detta är helt otroligt häftigt). Var väldigt häftigt att få ett sådant språng i kroppen.
   
  Som vanligt är jag helt sjukt nöjd med Aleccis. Alltså vilken häst! De senaste veckorna har det hänt så otroligt mycket på och jag sitter verkligen på henne och bara njuter. Varje steg och varje språng. LOVE.
   
  Och nästa gång ska jag RIDA henne mer som en "vanlig häst" och plocka henne till mig istället för att släppa iväg henne om/när det behövs. Men ändå inte backa, backa och backa mot hindren utan bara lita på att jag kan ha henne där jag vill ha henne.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.