• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hoppträningen igår

  I somras skrev jag ofta hur jag jobbade på att hitta en bra ridning och att jag även försökte få den ridningen att bli permanent. Min ridning. Jag ville ändra så mycket och ville att det skulle bli "min ridning", att jag skulle kunna sitta upp och rida på ett bra sätt. Kanske inte snyggast, kanske inte bäst, men på ett sätt som fungerar och som ger oss självförtroende. Kunna ge rätt hjälper, och stöd. Äntligen känner jag hur detta är på väg mer och mer!
   
  Igår började vi med att, som alla andra gånger, att rida fram och värma upp på egen hand. Ganska snart kom jag på att jag, redan från början, skulle tänka rätt. "Framåt och håll ihop". Då kände jag direkt hur snabbt jag kom dit och hur snabbt hon kändes som i söndags! När jag rider så, så kommer får jag bättre kontakt och det ger snabbt en mer ridbar häst (med våra mått mätt). Hon var väldigt trevlig i munnen och kändes fin.
   
  När vi började hoppa fram så kände jag hur hon blev stark i trav så jag travade runt lite extra mellan övningarna. Med mål att faktiskt ta tag i sådant som behöver och KAN påverkas. Hon var lite tråkig emellanåt, men det blev bättre. Själva övningarna gick skapligt. Har svårt att hålla henne rak igenom serierna; den ena med tre stunds och den andra med tre små hinder med ett kort galoppsprång mellan varje hinder. Till båda dessa skulle de vara samlade. Efter serien med ett galoppsprång mellan hindren skulle vi vidare mot ett räcke. Fyra galoppsprång framåt.
   
  Så fort han sa "fyra galoppsprång" så kände jag känslan "trångt". Jag vet ju att det brukar bli trångt och att vi (jag) har fullt sjå att ens få in fyra galoppsprång i vanliga fall. Men jag märkte att det blev ojämna språng och att till och med jag var tvungen att rida på för att få jämna språng; annars blev de större i slutet när Aleccis mätte på mer eller mindre egen hand.
   
  Små småningom la vi på en oxer på diagonalen och ett räcke på nästa långsida, båda med lång anridning. Därefter tillbaka på räcket och serien, fast åt andra hållet. "Tjäääna", tänkte jag, haha. Aldrig i livet att vi lyckas med det! Räcket låg på 120 och sen alltså fyra språng på bruten linje in i en trång serie, HA-HA. Are you kidding me?! Men gissa vad?! VI KLARADE DET! Men vi kom in fort och jag ställde mig upp, grabbade tag i manen och övergav Aleccis där inne sen. "Du kan ju inte överge henne där inne! Det var inte snällt gjort." Haha, jag vet! Trodde ju vi skulle dö och typ kullerbytta oss fram bland alla bommar och stöd. Men icke. Det gick ju. ^^ Var överlycklig bara att vi lyckades, sen att det inte var så snyggt eller egentligen särskilt bra, äsch, mindre viktigt i dagsläget ;)
   
  La sedan på bara räcket med lång anridning. Där kändes det som att hon egentligen höll på att fega ur men vi kom lite stort och hon var klok nog att vilja gå lite närmare så det var inga konstigheter sa Lasse. Vidare till andra räcket, lång anridning där också, men jag höll på att rida mot oxern, som stod på diagonalen men kom på det bara några galoppsprång ifrån och styrde på räcket istället - något som ALDRIG hade fungerat innan, men här gick det hur bra som helst (bra, men inte optimal väg), och avslutningsvis oxern, men denna gång från andra hållet. Tror det var rätt. För sen trodde jag att jag hade glömt något, men det hade jag inte. Var bara lika förvirrad som vanligt när hinder efter hinder läggs på. Är inte riktigt bekväm med det - så för minnet är det ju skitbra med det upplägget. Någon gång måste jag ju ge mig och begripa att jag visst minns!
   
  Tanken med träningen var att vi skulle behöva samla dem till serierna och rida på mot de andra hindren för att känna att vi har hela registret och kan reglera galoppen. Att rida lång anridning mot hinder är och har alltid varit något som är rätt svårt för oss, men jag ser det inte som ett problem. Snarare är det betydligt lättare när hindren dyker upp "lagom fort".
   
  Jag är nöjd med min grundridning, känner att jag kunde påverka henne och ge stöd. Men jag mixtrade och "gjorde en grej" av vissa detaljer istället för att, ja men helt enkelt INTE göra en grej av det. Säkert inget som märktes, men något jag själv störde mig på. Men jag är ändå nöjd med träningen! Fortsätter det såhär nu så vi kan börja slipa på fler och fler detaljer så kommer det successivt bli bättre och bättre.
     Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.