• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Braaaa

  Alla pass denna vecka har Aleccis gått på vanligt bett - så kul! Nu jävlar börjar det släppa mer och mer. Vem vet, om ytterligare två år kan vi kanske tävla på vanligt bett? Hoppet lever.
   
  Idag var jag och Ida ute och krigade bland alla älgflugor! Mycket galopp och generellt en riktigt bra tur! Jag brukar ha problem med att Aleccis tittar, är spänd och trycker ihop sig - men idag hade jag nästan problem tvärt om; hon blev så himla lång. Alltså, på ett bra sätt. Längde ut sig rejält och jag vill ju ha ut halsen på henne så det kändes för det mesta bra. Ju längre vi red desto starkare började hon bli, men jag vet ju att det bara är en fråga om fysiskt styrka - hos oss båda. Bättre ridning gör henne starkare så hon orkar, och ju bättre jag blir och använder min kropp korrekt så kommer även jag i min tur bli starkare och orka rida hela vägen. Jag känner faktiskt också det, rätt väl, hur jag är starkare i början av passet men att det inte alls är samma nivå ju längre man rider. Då blir det lätt mer otydligheter ju längre vi rider. Men jag är så pass kunnig nu att jag vet att när Aleccis börjar dra på så ska jag först checka hur jag tänker/vad jag ger för energi, för att sedan komma ner i sadeln och lägga om benen och sen fånga henne framtill. Det måste ske i rätt ordning.
   
  Större delen var hon trevlig i munnen och lugn i huvudet, vilket ger mig en stor dos positiv respons för jag har ju jobbat skiten ut oss för att kunna rida på detta bett, och dessutom tillsammans med sällskap och gissa hur bra det kändes när vi dessutom galopperade mycket och vi var bakom en hel del. Det börjar ta sig! <3
   
  Pärla var pigg, glad och - stark som en oxe! Haha, jag älskar när Pärla är sådan, men Ida är väl inte riktigt lika road. ;) Det var som jag sa till henne; "det är roligare för mig än var det är för dig". Haha, älska Pärla! 1 h 35 minuter tog det. Och vi red i bara tröja, i solen och den fantastiska höstluften. Oktober är det nu, och helt otroligt vilken fin höst vi har fått så här långt!
   
  Sorry för alla fantastiska högkvalitetsbilder från mobilius telefonus.
   

  Jag har äntligen tagit tag i och gjort nya hål i mitt träns jag inte använt tidigare! :) Därav att jag faktiskt hade nosgrimma när jag red idag, annars brukar jag ju inte ha det till vardags. Kändes inte någon skillnad, positivt nog. Men jag kommer ändå plocka av den och bara använda den vid "speciella tillfällen". ^^


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.