• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Rida igen

  Hade ju en rätt tuff vecka förra veckan och har därför låtit hästarna också ta det lugnt. Ida red Pärla på torsdagen så hon fick tre dagars vila, de andra fyra. Det gör ju inget nu när det är mindre tävlingar och sådär, och jag var verkligen tvungen att avlasta mig själv utan att för den skull få skuldkänslor.
   
  Igår var vi på'at igen! Pärla, Lillis och Aleccis. De båda första fick gå i byn och Aleccis och jag hade dressyrlektion igen. Men jag var generellt sett inte på något jättebra humör då jag hade väldigt dåligt tålamod och ville mer än vad som gick fram och sådär. Sen är jag väl världens tråkigaste elev också; "du vill inte ha sporrar på henne eller..?" "Nej, jag tvärvägrar. Aldrig i livet". Typ. Här rids inte med några brutala sporrar inte. Lätt att få avslappnad häst när man irriterar den i sidorna liksom. Och påstå nu för fasen inte att det beror på hur man bär dem och hur man använder dem, för mjo, till viss del är det så. Men av typ 99% av alla hobbyryttare så är det sporre i magen så fort foten rör sig, och även när den inte rör sig. Så hur ska jag kunna koncentrera mig på allt annat om jag bara ska fokusera på att inte snudda med sporren - och varför ska jag då ha sporrar? :) Nej, hellre spö i så fall. Faktiskt.
   
  Annars var det faktiskt bättre än förra gången, men jag har så jävla höga krav och vill se större förbättring...
   
  Idag har de båda små, i samma ordning, fått gå lite i skogen varav Pärla fått ta de första sprången på lääänge! (Månader!) UNDERBART ju! Aleccis går hoppträning alldeles strax, men först är det dags för hovis!

  Det är minst två månader(!) sedan sist, tror nästan vi kommer upp i tre till och med. Så underbart roligt att få ta några språng med tanten. Då spelar det ingen roll att det bara är knähögt. #lycka #24 #år #gammal #fjording #bäst #showjumping #forest

  Ett filmklipp publicerat av @jagheterjessica  Kommentarer
  Evelina Blomqvist

  En fundering från en som rider med både sporrar (ibland) och bett. Om du inte kan ha "brutala sporrar" - hur rättfärdigar du då ett onekligen lika brutalt bett? Jag menar, ett sporrhack i magen är betydligt lättare för hästen att tackla än ett litet ryck i tygeln eller ständigt rörliga händer. Tänker jag, i alla fall. Alltså, jag lägger ingen värdering i att du är för eller emot - jag undrar bara. Generellt ser jag bettet som ett betydligt råare och oförlåtande redskap än sporrar. ;)

  Svar: Det är det här jag tycker är så fascinerande med dig! Tänker jag på något, så ser jag bara en lösning liksom. Jag glömmer andra infallsvinklar. Och ja, då var vi här igen, haha - men bra poäng! Du däremot verkar ha lätt för att se saker från andra vinklar (Y)
  Egentligen sitter ju det där bettet där av säkerhetsskäl - eller det var så från början. Men det är lite som jag säger till Ida; du får inte rappa till henne med spöt (nu skulle hon ju aldrig göra det, men vi pratade om spöanvändning generellt), men håller du på att bli överkörd och hon vägrar röra en fena får du rappa så mycket du vill. Det är ju bara en teoretiskt grej, men just detta med säkerhet. Äventyrar det säkerheten så är ju fler medel tillåtna än om allt är frid och fröjd, tycker i alla fall jag. :) Så ja, bettet ska ju bort helt och hållet så småningom. Grejen är ju att jag fortfarande ser med avsmak på starka bett, även om jag själv använder det. För det är ju inte tänkt som en permanent "lösning".

  Fattar inte varför jag ska formulera det som något försvar, för det är det inte, haha.
  vinna.blogg.se

  2014-11-19 @ 19:16:48 | URL: http://epicevelina.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.