• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat Novembertävlingarna VRF med Aleccis, dag 3 - 2/11

  Gissa hur trött jag var när jag klev upp? Nattjobb hela helgen och tredagars tävling, haha, fyfan. Dessutom utan någon frukost eller annat ätbart, så åkte jag och gjorde i ordning min springare för helgens sista klass. Var ute lite i sista minuten ändå, men jag orkade verkligen inte stressa och jag tvärvägrade gå upp en sekund tidigare än jag gjorde. Ändå kändes hon bra. Jag valde att hoppa fram väldigt försiktigt; två språng på lilla och en gång på räcket och en gång på oxern.
   
  110 cm
  Genom helgen har känslan verkligen varit bra och det fortsatte även denna dag. Jag har dock känt mig väldigt obalanserad och "sladdrig" hela helgen och nu fick jag även sota för det då jag tappade balansen nästan helt och hållet och hade lätt kunnat kana av efter sjätte hindret. Pga det lyckades jag inte rida ordentligt till sjuan, så där blev det ett tråkigt stopp - som hade varit så lätt att rädda om jag bara lagt på lite innerskänkel och tagit mer tid på mig för att hitta tillbaka till ridningen. Det är svårare att få bra språng över räcken, och det kändes som det var en hel del räcken (i alla fall i omhoppningen - dit vi ju inte ens kom) så det kändes ändå riktigt bra att vi inte var i någon bom. 4 fel.
   
  Filmen är sådär, min kamerahållare och kamera kom inte riktigt överens. :P Det var just över sexan, den grönvita oxern, som inte finns med på film, som jag tappade balansen och var halvvägs av. Ändå en lugn och trevlig runda i övrigt. Vi har faktiskt varit riktigt stabila i helgen. :)
   
   
   
  Efter denna runda så åkte jag hem och efter att allt var i sin ordning igen så åkte jag hem och sov i nästan fyra timmar till. Det kan ha varit fyra av de bästa timmarna i mitt liv, so far. Haha, det har varit en tuff helg men har ändå fungerat över förväntan måste jag säga!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.