• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat Novembertävlingarna VRF med Aleccis, dag 2 - 1/11

  Framhoppningen var bättre än igår! Hittade lägen och det kändes bra. Hon var med hela tiden och hon vill verkligen vara till lags och göra rätt. Vi har ett annat samarbete nu än vi hade för ett år sedan, det är ju något som ingen kan säga något om i alla fall. :)
   
  110 cm A:0/A:0
  Det flöt på hur bra som helst! Hinder efter hinder och det kändes lätt, vi hade så himla roligt och sen var det dags för omhoppning! Det fanns nästan inga alternativa vägar så det var ju att höja tempot som gällde - det gjorde jag. Alltså förstå hur jävla fin hon var när hon, trots ökat tempo, ändå gick att påverka. Det är något nytt för mig, så därför är det stort, haha. Men så var det ju den där piloten som har till uppgift att lotsa runt ekipaget över rätt hinder i rätt ordning. Det blev inte så, utan jag hoppade fel hinder, och vips var vi uteslutna. Haha, men jag var i alla fall det gladaste uteslutna ekipaget för gud vad hon var fiiin! :') Vi rev även det vi inte skulle hoppa, men det kvittar ju om det ändå var fel hinder - fortfarande 0+ute i resultatlistan. Nöjd med ALLT, förutom den lilla detaljen att jag glömde/blandade ihop banan.
   
   
  På framhoppningen till nästa klass sen så råkade Aleccis tappa mig. Fast, det gick inte riktigt till så. Jag åkte i alla fall av och det berodde på kass ridning och ännu sämre anridning till hindret. Upp igen, tog ett par språng och sen gick jag banan. Hej hjärnspöken! :( Från att ha känt stort självförtroende och trygghet till att helt plötsligt sitta i samma sits igen som vi var (gör) så fort det blir några stopp eller liknande. Försökte se framför mig hur vi enkelt flög över alla hinder... Lättare sagt än gjort, måste jag erkänna. Tog några få språng igen och kände "jag har bara ETT försök på mig, gör nu så gott det går!" och kände även att jag "MÅSTE hålla ihop, och ge en helvete massa stöd" nu när vi fått den smällen.
   
  115 cm
  In på banan gick jag med en tanke av beslutsamhet och en helvetes jävlar massa stöd! Hinder efter hinder tog vi oss igenom och det var just detta stöd som var det enda jag tänkte. Ge henne stöd, och ben. Skulle emellan på ett ställe men där var det visst lite trångt så Aleccis håller på att säga att hon tyckte det var FÖR trångt, men icke! Mot kombinationen sedan höll vi på att komma stort så var tvungen att gasa lite för att inte hamna i ett mellanläge och inbjuda till tveksamheter, så det blev trångt där inne och vi rev ut. Vi rev även det tredje hindret tidigare i banan. Jag tappade all fokus och planering efter åttan så till sista hindret blev det inte så vackert. Men ändå! Vi tog oss igenom och sparkade bort de där jävla hjärnspökena med huvudet före! Och än sen om två bommar fick smaka ridhusunderlag av bara farten. Just där och då, och idag, så är det oviktigt. 8 fel.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.