• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat Novembertävlingarna VRF med Aleccis - dag 1, 31/10

  Aleccis var inte helt tillfreds på framridningen... Hon slängde med huvudet, tog mina hjälper med viss dröjsmål och jag tyckte inte hon var riktigt påverkbar - hon var inte som hon brukar! Först tänkte jag att jag rider igenom det, för jag misstänkte att det var nosgrimman som påverkade henne. Jag rider ju aldrig med den till vardags, eller när vi hopptränar. Men jag har velat ha den som säkerhet på tävling. Den har tidigare behövts på tävling just för att hon blivit så ivrig osv.
   
  Red in på framhoppningen. Fortfarande samma sak. Hon slängde med huvudet. Jag kände till och med att det var på den nivån att hon skulle kasta med huvudet, mest vid svängar, att risken finns att hon inte ser hindren och vi alla vet ju hur det går då... Så jag satt av i ett hörn och plockade av nosgrimman. Det var som att vända på en hand och tillbaka hade jag min häst igen! Den satt inte hårt på något vis, men det är klart den låser/stänger in henne, när hon inte är van.
   
  Nytt problem visade sig dessvärre genast. Så fort jag började hoppa så märkte jag att gång på gång, på gång, så hittade jag INGET läge! Det blev stort, det blev nära - det fungerade INTE ALLS! Så frustrerande. Men Aleccis påverkades inte utan tog det som erbjöds. (<3) Först när jag vände upp från långsidan och kort sväng en gång var så satt det som en smäck och då fick det va bra. Med plan att smyga intill hindren litegrann. Inte närmare vad gäller avsprånget, utan korta av vägarna lite.
   
  110 cm A:0/A:0
  Hon var sååå med och jättefin där inne på banan! Visade sitt rätta jag och vi var verkligen kompisar. Vi tog oss runt banan och det kändes lätt. Vi hade KUL! Avstånd satt, antal galoppsprång satt och det flöt på väl. Drog in på vägarna för att lura oss lite och det fungerade, red dock lite väl fult; snett och nära, mot femman men det tog hon oss över ändå. Dessvärre så rev vi sista i grunden! Så typiskt! Jag tror jag missbedömer och tror hon ska välja att gå av lite, lite tidigare än hon gör så blir väl kvar sen när hon istället hoppar ytterst något senare. Men jag är helnöjd med henne! Och till stor del även nöjd med min insats. 4 fel.
   
   


  Kommentarer
  Emma

  SNYGG RUNDA!! Sett att resultaten fortsatt varit fina i helgen! Grattis :)

  Svar: Ja, det börjar så smått ta sig. Är ju helt klart roligare att tävla när det går åt rätt håll :D Tack!
  vinna.blogg.se

  2014-11-02 @ 11:27:43 | URL: http://xoffbeat.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.