• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Pärlplågeri

  Igår var en väldigt fullspäckad dag. Först hade jag jobbat natt. Gick av vid halv fem-tiden. Gick upp vid elva och åkte direkt ut till hästarna. Klippte min kära Pärlhäst, men hon ser det snarare som rent plågeri - VILL INTE. Stackars henne, men är man en tjock gammal fjordhäst med päls för tre så kommer man inte undan. Ledsen att säga det. Men det är alltid lika skönt när det är klart!
   
  Eller, alltså. Allt man gör skriver man ju inte och jag gjorde faktiskt en sak till men det skulle jag få skit för om jag skrev så då är jag inte dummare än att jag inte skriver det, haha ;) Berättar det dessutom bara för utvalda folk, höhö. Låter som jag gjort något brutalt, men så är det definitivt inte. Tänkte bara klargöra att det händer så mycket utanför datorn - vilket kanske alltid är något man tänker på. Men jao, det kommer märkas så småningom så jag väntar tills dess med att göra det officiellt.
   
  När jag sedan var klar (hallå, det där med att ha kontakt med omvärlden när man klipper hästar... Njae, inte så mycket av den varan, nej) så hade jag fem missade samtal, varav fyra av Marielle, haha. Så ringde henne och sen drog vi omedelbums på spontantripp till Jönköping (astrevligt!) med de hästaffärer (slaaash hästavdelningar) som finns där. Sen tjockade vi oss på Jensens. Fy fan vad fint!
   
  Var hemma i stan igen vid 21. Då bytte jag om och åkte till hästarna igen. Denna gång för att koppla släpet och åka och träna lite dressyr, haha. Lastade hästapållen vid 22.15 - skojar inte! Red sedan dressyr mellan 22.30-23.30. Kände min inte riktigt "frisk" i det läget, haha. Vem gör det en fredagskväll liksom? Men hon var fin och vi hade en trevlig kvalitetstid tillsammans. Gjorde inget avancerat; letade känsla (det är svårt) och skrittade samt travade fram programmet som ska sitta om några veckor. Lite av ett pensionärspass, faktiskt. Aleccis var knappt varm.
   
  Lämnade hästen med allt det innebär och var sedan tillbaka i stan vid midnatt, eller ja, klockan hann väl bli fem-sex minuter över när jag rullade in i centrum. Helt jävla knökafull dag. Hade gärna pressat in några ridturer till av de hästarna av storlek mindre som också bor i stallet. Men annars så. Är nöjd att jag verkligen tog tag i och red Aleccis i alla fall. Högstapriohästen.
   
  Nyklippt Pärlhäst med splitternytt täcke, för tjockt dock men var dåligt med rätt storlek i Ullared sist.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.