• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Nu har vi i alla fall försökt | Resultat dressyrdebuten


  Hon var finare före startsignalen än när vi red programmet. Framridning pendlade mellan orolig/lätt frustrerad med spänd, motsträvig häst till vettig i galopp (minus fattningarna). Alltså, vad fan tror jag att jag har gett mig in på? Och exakt hur kul var det här då? Suck.
   
  Vi red LB:2 på klubbtävling idag när VRF hade sitt KM i dressyr. Det fanns inget lägre program, så det fick bli det. Som sagt, framridningen kändes inte jättebra. Valde därför att släppa lite till banan istället för att bjuda in till någon jävla dragkamp eller dylikt. Domaren tyckte det var en dum idé. Eller förresten, allt vi gjorde på banan var en dum idé. Fel, fel och fel.
   
  Min egen känsla var att hon ändå var rimligt fin. Det gick sämre och sämre och sista traven var KATASTROF. Halten i ca 6 sek har varit det allra, allra bästa och det har suttit klockrent varenda gång vi gjort en sådan halt. Men inte idag. Hon drar iväg med röven - vilket hon gör mest hela tiden, men nu var det extremt! - och jag fick inte tillbaka den överhuvudtaget. Så det gick ju inte att rida i hörnet eller något och vi kom långt ifrån sargen när det var dags att stå still. Dessutom var halten också skitdålig... Var ändå inte helt genompissmissnöjd när jag red ut. Tills jag fick se protokollet. Fan, hoppa upp och rid den där jävla hästen själv då..!
   
  Aleccis visade ändå, tyckte jag, prov på att det går att förbättra oss. Hon är känslig och vill gärna övergå till fattning direkt vid minsta lilla tanke/början till planering från mig och ja, det blev lite missar här och där. Vissa för att hon inte är korrekt riden och genomriden - vilket jag ändå kan ta, för vi har inte kommit så långt än, och vissa där jag inte är tillräckligt långt fram i planeringen/har fastnat kvar i något för länge osv. Alltså mina egna misstag - de är värre. Men allt sådant går ändå att rätta till!
   
  Får jag bara henne att gå på samma spår med framdelen och bakdelen, samt mängdträna dressyrens favorituttryck "GÅ PÅ TYGELN" (här ska fan inte på någon jävla tygel!) - vad är det för fel på uttrycket "form"? Mjuka upp oss lite och bli kompisar = få mina kroppsdelar att sammarbeta så kommer vi ändå kunna förbättra oss ganska mycket ganska fort, tror jag. Sen blir det nog inte bättre än så, när vi kommit dit, men jag kräks på vad vi red ihop idag.
   
  Krystande skrapade vi ihop bedrövliga 53,667% och jag pendlar mellan "FU dressyren" och "nu jävlar ska vi bli bättre på det här!". SÅÅÅ dåligt var det faktiskt inte. Jag har ju ridit några 54-55% rundor i LC/LB innan (också klubbnivå) och DÄR snackar vi skit från början till slut. Här fanns det ändå vissa delar som snuddade på "okej". Jag tycker inte det var så inihelvete jätteskitdåligt som domaren ville få det till. Grejen är väl bara att jag jämför med oss, och hon jämför med dressyren och den standard man bör hålla.
   
  Vart fan är mina hinder?


  Kommentarer
  Matilda

  Domaren dömde ju lågt överlag, tycker inte du ska vara så besviken på en debut :)

  Svar: Det var min känsla också! Att det var lågt dömt generellt genom hela dagen. Men eftersom jag inte har någon direkt erfarenhet av dressyr och den biten så vågade jag inte riktigt "skylla" på det, eller så, säga att det var så. Men vad skönt, då var jag inte själv med att känna det. :)
  vinna.blogg.se

  2014-11-29 @ 19:13:35
  Emma

  Röstar på "nu jävlar ska vi bli bättre"
  Våran första gav 55,6% följt av 59% gången efter!

  Svar: Ja, nu när jag smält det så känner jag bara NU JÄVLAR! Så skönt faktiskt. Har den senaste timmen - helt ärligt - kollat på hastnet efter dressyrsadel ;)
  vinna.blogg.se

  2014-11-29 @ 22:04:42 | URL: http://xoffbeat.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.