• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • När hon blir ett monster

  3 september 2006. Det var datumet när jag första gången såg, träffade och red (hem) Pärla. Sedan dess har vi varit sammansvetsade. I år är vi inne på vårt åttonde år och under alla dessa år har hon alltid varit positiv och öppen. Alltid glad och nöjd! Hon är väldigt ranglåg och har alltid varit det, men även när det har kommit och gått nya hästar som sällskap så har hon gett bort platsen som ledare, helt utan strid och helt utan missnöje. Alltid, ALLTID öronen framåt eller i lugnt avslappnat läge. Men aldrig bakåt. Aldrig sur.
   
  Men så stoppade jag in en odräglig, ouppfostrad liten påflugen skit i hagen. Och huxflux blev min kärleksfulla Pärla ett monster. För första gången har jag sett henne med bakåtstrukna öron. Men inte bara det, utan med svarta ögon och med tänderna i vädret!
   
  Det är knappt så jag vågar peta på henne när hon ser ut så. Okej, det där var inte riktigt sant. Jag vet exakt var jag har min underbara stjärna, en svart blick (som ju inte är åt mig) hindrar mig inte från att våldta hennes mule genom att pussa den och dra in djupa andetag för att få den hemtrevliga doften bekräftad.
   
  Men vilken skillnad det är på henne. Hon är sitt glada jag också, framförallt när hon slipper honom (höhö) men just att se den brutala sidan hos henne... det var nytt.
   
  Det var en sak till jag tänkte nämna. Förra helgen jobbade jag totalt typ 38 timmar, på tre dagar plus en heldagskurs på torsdagen. Detta innebar vila för hästarna, men självklart var jag ute hos dem för att kolla till läget och sådär. Och pussa på dem <- Viktigast! Då visade Pärla ett nytt beteende. Det intressanta är hur man kan välja att se på det; med mänskliga ögon, eller med hästögon. Vad som hände var att Lillis kom fram först, som vanligt. Klapp, klapp och sen kom Pärla. Efter någon minut skickade hon iväg Lillis och det var inte bara med ett monsteruttryck utan hon följde honom några steg. Sen skrittade hon i rask takt runt mig, som en tio-femton metersvolt ungefär, ställd utåt med slickade öron och svart blick. Framför sig vallade hon Lillis.
   
  Det är här jag är lite kluven. Hon vill ha mig för sig själv, MEN jag blir hennes egendom. Och jag är inte hennes egendom. Mänskligt sett var det ju gulligt av henne att hon "försvar" mig (också fel, det var bara för hennes skull hon gjorde som hon gjorde), men ärligt talat är det ju inte ett acceptabelt beteende. Återigen, jag är inte hennes egendom som hon fritt kan bestämma över.
   
  Efter ett varv vände hon in till mig igen. Det enda jag gjorde var att älska min häst och iaktta hennes väldigt intressanta beteende. Jag ignorerade det. Rätt eller fel, det skiter jag i. Hon har inte samma regler som alla andra hästar. Bra eller dåligt? Haha, det behöver jag inte ens påpeka. Men jag ryter faktiskt åt henne när jag tycker att hon är orättvis mot honom. Men han förtjänar det mesta. Han är odräglig och är på dem oacceptabelt mycket. Tar för sig, trycker sig fram och ignorerar när de försöker tillrättavisa honom. Så det är inte fel att de är tuffa mot honom - snarare tycker jag de är lite för snälla för hade de sagt till på skarpen hade han inte fortsatt att ta för sig mer och mer i smyg.
   
  Bara lite tankar såhär på fredagskvällen.
   
  Som det monster hon är <3


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.