• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hoppträningen

  Jag tyckte att Aleccis kändes lite stel baktill igår, och så var hon stark. Jag fick liksom hålla lite mer i henne utan att kunna ge tillbaka av tygeln för att hon går kvar där jag vill - så har hon varit det senaste. Men igår fick jag lätt "hålla tillbaka" henne mer aktivt än vanligt. En liten, liten detalj bara. Men Lasse såg inget annorlunda och sen är det ju rätt uppenbart att hon borde vara lite sliten efter alla starter i helgen.
   
  Övningarna byggde på att få tillbaka hästarna på bakbenen; en "orm" med sockerbitshinder på kvartslinjen, tre stycken, på böjda spår med 3-4 galoppsprång mellan varje, ett litet räcke med bom före och efter, ett räcke med lång anridning, en linje med sockerbitshinder med 3 korta galoppsprång till en lång oxer, tillbaka över bom-räcke-bom och sedan över en oxer, via en båge över ett sockerbitshinder. Ett jobbigt mjölksyrepass för hästarna!
   
  Jag har svårt att hitta avstånden till små hinder (måste, måste, måste ta tag i och träna på det!) så känner att jag plockade bort galoppen lite, men å andra sidan hade vi inte fått plats annars och det var inget jag fick påbackning på så jag är nog lite "bekväm" av mig och inte vågar pressa hästen. Sen sitter det ju kvar att Aleccis vill gå på fart och inte alltid "vågar försöka" när hon inte har farten med sig. Men nu börjar det bli bättre och bättre och trots att jag höll tillbaka henne (givetvis med stöd i skänklarna - annars kan de inte korta sig, med tryck) så fanns det inga tveksamheter. Hon var så duktig!
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.