• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hoppträningen

  I tisdags var det sista hoppträningen för detta år och ja, nu är vi totalt uppe i fyra tårtor - jag tre och syster en, haha!
   
  Tre höga kryss på medellinjen med ett galoppsprång mellan varje, vänd tillbaka; antingen åt vänster för att hoppa bruten linje oxer - räcke fyra galoppsprång eller åt höger för att hoppa räcke - oxer fem galoppsprång. La till mer efterhand och vände på linjerna också.
   
  De där jävla höga kryssen (med bommarna högst upp på stöden) är fan inte mina kompisar alltså. Men ändå gick det väl... sådär. Kändes bättre än sist, men jag förväntar mig så sjukt mycket mer. Mer ridning, bättre ridning och framförallt bättre inverkan - vilket jag inte bjuder på, utan sitter där och gungar med i obalans. Blir så frustrerad på att jag inte gör vad jag kan och framförallt i tid. Stackars häst som får utstå mina enorma brister. Men visst, den allra, allra sista linjen sista gången vi hoppade allt så kändes det BRA. Fem språng, ordning och reda, jag påverkade och vi löste det bra. Men det var väl typ bara den linjen den gången som kändes bra. Aja, nu ska här tränas balans!
   
  En av gångerna vi skulle hoppa kryssen så misskötte jag mig lite mer än vanligt och lyckades inte få in henne ordentligt i mitten, men hon försökte rädda och hoppade. Högt språng, men fick ändå med vänstra bommen som var med ett tag och samtidigt tror jag hon fastnade med en sko i magplattan för läderflärpen var utdragen (blir till att klippa av den nu), men sen så hade vi ju hinder två framför oss. Jag var långt ifrån i balans men har tack och lov en reflex att grabba tag i manen och det är jag glad för av två anledningar 1. minimal risk för ryck i munnen 2. jag höll mig kvar tillräckligt länge för att det skulle sluta väl. Hon hoppade även hinder två, men då var jag väl mer eller mindre halvvägs av. Det jag ser innan jag blundar stenhårt, haha, är massa bommar och stöd, eftersom vi är lite lätt "inbyggda" och kommer inte direkt någonstans. Hon är på väg över, men viker sedan av och bortåt, då åker jag av, men krampar kvar i manen och landar på fötterna. Tog några steg innan jag höll balansen, men skönt nog kände jag mig helt och hållet hel, förutom en lätt sträckning i vänstra axeln. Bara sitta upp och göra om.
   
  Problemet kom senare; det var nog inte en så himla lätt sträckning det där. Hela axel och hals på vänster sida var jättestela och smärtar. Kunde inte sova alls på den sidan och det var ärligt talat rätt bökigt att jobba med bara halva funktionen i överkroppen (värre dagen efter). Tack och lov så började det mjukas upp efter lite rörelse-tvång. Men jag är fortfarande rejält öm och får passa sovställningen. Men visst är det något som botas av några tårtor!
   
  Nu är träningarna som sagt över för i år och efter KM:et så väntar en skvätt vila innan vi börjar sikta mot nästa år. Det känns bra, faktiskt. Och det beror till stor del på att vi, jag och Aleccis, har kommit varandra så nära detta år. Vi börjar verkligen försöka tillsammans - och det är värt så himla mycket!
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.