• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Fullt ös!

  Sexdagarsvecka denna vecka, jobb fem och ykb en dag = en dag kvar till mig. Denna dag var idag. Efter lite andra ärenden på förmiddagen och tidig eftermiddag så blev det stalltid resten. Alla tre ridna, dressyr med alla. Byn och några varv på LP med Lillis, bara LP med Aleccis och bara byn med Pärlis. Pärla som för övrigt var mjuk som rumsvarmt smör <3 Lillis fixar styrningen asbra nu. Vinglar lite bara, men svänger så fint så! Aleccis var med duktig. Mycket nytt nu, men hon gör så gott hon kan och försöker verkligen. Höger varv satt bättre än vänster, men whatever. Så småningom så!
   
  Samtliga, främst tanterna, tränade jag "djupt" på sitsen i avskrittningen. Aleccis fick lång sådan och det är bra för min del också. Fötter parallella med marken, inåtpekande tår (så fötterna blir raka), omvridna ben så låren ligger platta längs med kåporna, stark rumpa med "svansen mellan benen", stark mage. Inte för den skull falla bak, utan sitta långt fram i sadeln. Låta sittbenen, som inte ska snudda sadeln, göra åttor. Känn ojämnheten, uppmärksamma, bli medveten. Förbättra. Känna hur ojämna rygghalvorna är, försöka uppmuntra till mer jämnhet. Känna "galgen" som hänger inne i överkroppen, från bröstkorgen, vippar hit och dit, vänster, höger, vänster, höger. Följsamhet, styrka.
   
  Det var länge sedan jag engagerade mig såå djupt. Vanligtvis blir det lite ytligt bara för att jag är lat. Men idag var det största fokus. Jag satt och blundade hela avskrittningen. FULLT FOKUS. Känns helt sjukt att hoppa av sen och gå. Man blir som en ny människa!
   
  Innan jag var klar i stallet hade jag även bytt en baksko på Aleccis (innan vi red) och tömt lösdriften och fyllt på med nytt strö. Plockade även i ordning litegrann då jag typ bara hällt ut allt jag köpt i Ullared så det var en enda jävla röra med prylar och påsar. Jag hann inte ta tag i det på riktigt, men det värsta tog jag hand om i alla fall. En början! Har enormt många täcken som ska slängas, eller jag vet inte, men måste göra mig av med dem iaf. De har någon reva här och där, något täcke har bara någon liten men alla går att laga om man har intresse om symaskin. Alla delar finns, det är ju bara att lappa ihop - så vill någon ha så skänkes dem! Strl 135 är de flesta i, kan även ha något i 125 och 145 också, men mest 135.
   
  Inte riktigt där nej, men fy fan vilken skillnad jämfört med när jag provred/precis köpt henne :)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.