• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • En ekonomisk fråga

  Vad kostar en häst?
   
  Det där är intressant. Pratar man med hästfolk som tävlar aktivt på högre nivå så ligger priserna på sexsiffriga belopp. Pratar man med amatörryttare som tävlar på hobbynivå ligger priset på femsiffriga belopp. Pratar men med hästsamlare/hästklappare/hagprydnadsägare så kostar en häst fyrsiffrigt belopp - eller inget alls. Pratar man med icke-hästfolk så är varje häst skeeeetdyr, även om den så "nästan var gratis".
   
  Jag tycker själv att jag gjorde ett klipp som fick en hel, inte lastgammal, häst som till och med kan hoppa, när jag köpte Aleccis. Visserligen var hon ett projekt, men fortfarande fullt "användbar" om än inte helt tillfreds eller "tävlingsbar" från början. Men ändå. Ett bra pris på en häst jag kan utvecklas och tävla med.
   
  Så när jag berättar vad jag gav för henne så förväntar jag mig på något vis att folk ska reagera som jag; "vad billigt!" typ, och därför blir jag förvånad när folk istället reagerar: "Men VET du hur MYCKET PENGAR det ÄR?!". Man ba; japp, det är mycket pengar - men inte mycket när man pratar om hästar; hästaffärer i allmänhet och tävlingshästar i synnerhet.
   
  Är inte det intressant? Hur vi påverkas och värderar pengar beroende på vad vi tillhör för folk och vad vi har för hobby, livsstil, jobb, levnadsförhållanden osv, osv? Och även vilken nivå vi är på, både "i livet" och vilken nivå man är på i tävlingssammanhang.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.