• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Dramatik och tårtor!

  Igår följde min syster Mimmi med bonusdotter Felicia med ut till stallet och red en sväng. Mimmi fick ta Aleccis, Felicia red Pärla och jag tog Lillis. Vi kom väl knappt halvvägs när Aleccis bytte ute studsen mot hastighet och om jag förstod det rätt blev det snart en kombination av dessa som gav Mimmi smaken av grus. Så vi bytte häst. Hon fick därför ta Lillis resten av turen och jag tog Aleccis i stället. Min fina, men väldigt laddade häst. Varnade om vingel från Lillis, men det jag hann se ibland när jag vände mig om var en rätt stadig liten ponny - trots inte helt rutinerad ryttare. Kul!
   

  Idag däremot så var det min tur igen. Tog en sväng med Lillis, nu är vi på ridtur 33 vilket är skitviktig information, och vi åkte i byn som vanligt. Red sedan på LP och han gick så bra. Tredje gången där ju! Galopperade sedan på stora volten när han flyter ut och hamnar på en ojämnhet i det fuktiga gräset, halkar till men får inte fäste/balans utan ramlar omkull. Så vi lyckades alltså gå omkull, men lika snabbt var vi uppe igen. Jag försökte "skjuta ifrån mig" så jag skulle komma så långt ifrån honom som möjligt - man vill ju inte hamna under i varken fallet eller när de ska ta sig upp. Det gick som sagt bra, han tog sig upp och stod snällt still. Jag ledde sedan runt honom länge om han skulle bli skärrad så att det skulle släppa. Satt sedan upp igen och han har lika kolugn så vi fortsatte lite försiktigt. Skrittade, travade och tog ett varv i galopp. Bara för att. Bytte varv och red bara en kort, kort stund innan vi red hemåt. Bra, då har vi gjort det också. Experience är bra! Han kändes för övrigt fin hela turen. Det är en väldigt trevlig och sjukt ridbar ponny (redan!) jag har :)
   
  Därefter tänkte jag rida Pärla. Barbacka. Var så sugen och taggad och glad osv, osv. Men sen kom jag på; DET DÄR FÖRBANNADE JÄVLA KNÄHELVETET! :'( Så det blev ingen barbackatur. Däremot dammade vi av selen och rockan och tog en körtur istället. En rätt tuffsådan med mycket galopp. Galopp ja, jag brukar inte galoppera med vagnen men ETns tips är att hon ska galoppera mycket, istället för att trava men hon "får" givetvis trava. Pärla levde livet! :D
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.