• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Barbacka igen!

  Det var länge sedan jag red barbacka nu. Jag har medvetet låtit bli (mot min vilja) eftersom mina knän inte alls klarar av barbackaridningen. Då har jag alltså vald bort det, till förmån för knäna, typ. Men barbackaridning är helt oslagbart när man pratar balans och balansträning. Ryttarbalans alltså. Och jag har blivit så förskräckligt svajig, ostadig och obalanserad i min ridning att det STÖR. Det är väldigt obehagligt att jag inte kan greppa det och förbättra mig. Därför kände jag att nu är det dags att offra knäna och jobba med balansen istället.
   
  Sagt och gjort! Jag och Ida tog ut tanterna på en barbackatur i mörkret. Bara runt i byn, men vet ni?! Det var bland det roligaste jag har gjort den senaste tiden! Jag älskar ju att rida barbacka - hur ska jag kunna låta bli?! Aleccis var sååååå snäll, höll sig på mattan men kunde dock inte behärska sig i sista backen. Haha, jag satt och bromsade, fast bromsade inte aktivt utan mest höll ihop henne bara. Mjukt stöd och upprätt sits där jag inte "gav med mig" (vilket är så lätt hänt - vem älskar inte fart!) samtidigt som hon ökar, ökar och ökar, med spetsade öron och med sina nöjda läten. Satt upp lite till och bröt av över backen. Skulle jag bromsa aktivt så vet jag att hon bromsar. Det märks förresten att vi tränat mer och blivit bättre kompisar för hon har blivit mycket lydigare och det märks bäst barbacka. Förutom den galoppen så red vi en lugn och sansad tur.
   
  Fy fan vad roligt det var! Och vad jag älskar min(a) häst(ar)!
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.